ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Γυναίκα-Ισότητα-Ελευθερία» και μια πρόσκληση στους καλλιτέχνες

Εικόνα του άρθρου «Γυναίκα-Ισότητα-Ελευθερία» και μια πρόσκληση στους καλλιτέχνες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2021, 15:34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Χάρης Πεχλιβανίδης ανέλαβε καθήκοντα, μετά και την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης, και το ΔΗΠΕΘΕ προχωρά σε δημόσια πρόσκληση στους καλλιτέχνες της πόλης να καταθέσουν καλλιτεχνική πρόσκληση με θεματική «Γυναίκα-Ισότητα-Ελευθερία».

«Το θέατρο νοείται ως ένας άλλος δημόσιος χώρος όπου ο λόγος του καθενός μπορεί να εκφραστεί μέσω της τέχνης, να  συνδιαλλαγεί και να συγκρουστεί δημιουργικά μέσα στα πλαίσια που αυτό-καθορίζει η δημοκρατία. Το θέατρο έχει την υποχρέωση να είναι συντονισμένο με τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και πάντα σε στενή επαφή με το σήμερα» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του κ. Πεχλιβανίδη, με την οποία εξηγείται η επιλογή της θεματικής.

Το ΔΗΠΕΘΕ λοιπόν σχεδιάζει τη σειρά αυτή των δραστηριοτήτων για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Στο πλαίσιο της θεματικής, απευθύνει την πρόσκληση σε καλλιτέχνες της πόλης των Ιωαννίνων (ηθοποιούς, σκηνοθέτες, χορευτές, χορογράφους, εικαστικούς, μουσικούς). Οι προτάσεις μπορούν να αφορούν performances, θεατρικά αναλόγια, installations. Επίσης δίνεται η δυνατότητα να παρουσιαστούν σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους. «Αντιλαμβανόμενοι το σύντομο χρονικό διάστημα, οι καλλιτεχνικές προτάσεις είναι δυνατόν να βρίσκονται στο επίπεδο του workinprogress» σημειώνεται.

Η διάρκεια του κάθε έργου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30 λεπτά. Οι επιλεχθείσες προτάσεις θα παρουσιαστούν την περίοδο 15 Νοεμβρίου-15 Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί ότι όλες οι δράσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό, και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. θα βοηθήσει στην προώθηση και την άρτια διεξαγωγή του κάθε έργου προσφέροντας τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό.

Η κατάθεση γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο e-mail του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. diperiftheat@ioannina.gr και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 20η Οκτωβρίου.

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από: μια σύντομη περιγραφή του πρότζεκτ, τεχνικές απαιτήσεις, προτεινόμενος χώρος διεξαγωγής και ένα σύντομο βιογραφικό του καλλιτέχνη ή της ομάδας εάν πρόκειται για συλλογική δημιουργία.

Για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλ. 26510 25670, 26510 73233 (ώρες 09:00-13:00) ή στο e-mail: diperiftheat@ioannina.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back