Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΓΣΕΕ εργατών ή του ΣΕΒ;

Εικόνα του άρθρου ΓΣΕΕ εργατών ή του ΣΕΒ;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2016, 14:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έντονη κριτική στην απόφαση της ΓΣΕΕ να μην συνταχθεί με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία πριν τη λήξη της αξιολόγησης στις 5 Δεκεμβρίου, αλλά και την άρνησή της να συζητήσει καν την πιθανότητα συντονισμού, έκανε από τα Γιάννενα ο Παντελής Βαϊνάς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Ο κ. Βαΐνάς είναι στα Γιάννενα για την προετοιμασία της απεργίας που έχει προκηρύξει η ενωση στις 24 Νοεμβρίου. Επισκέφθηκε μαζί με τον πρόεδρο του νομαρχιακού τμήματος Χρήστο Γρίβα και κλιμάκιο συνδικαλιστών εργασιακούς χώρους, ενώ ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη σχετική εκδήλωση, στο 1ο Γυμνάσιο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βαϊνάς και στην στάση του ΠΑΜΕ, το οποίο αρχικά είχε αποφασίσει συμμετοχή στις 24 Νοεμβρίου, με ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που ελέγχει (μεταξύ των οποίων και των Ιωαννίνων), αλλά σταδιακά αποσύρει αυτή τη θέση και πηγαίνει και αυτό για απεργία στις 8 Δεκεμβρίου. Κάλεσε το ΠΑΜΕ να μην υποχωρήσει από τις αρχικές του θέσεις και τόνισε ότι η απεργία πρέπει να πάρει πανεργατικά, αλλά και πολιτικά χαρακτηριστικά.  «Πέρα από το μικρό, το καθημερινό αίτημα, πρέπει να δούμε τι γίνεται με τις προοπτικές του αγώνα», για τη στάση απέναντι στην Ε.Ε. και στο ευρώ και τις δυνατότητες εξόδου, κ.α. Ο κ. Βαϊνάς τόνισε εξ αρχής ότι «οι αγώνες χρειάζονται ένα σχέδιο. Είχαμε σημαντικές κινητοποιήσεις τα προηγούμενα χρόνια, αλλά πρέπει να σταματήσουν να είναι αποσπασματικές» και ότι είναι τέτοια η φύση της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα που απαιτεί «πανεργατικό χαρακτήρα» της κινητοποίησης της 24ης Νοεμβρίου. «Υλοποιείται το 3ο μνημόνιο και ανοίγουν μια σειρά εργασιακά ζητήματα. Διαλύεται το ασφαλιστικό, μειώνονται οι συντάξεις, εκποιείται η δημόσια περιουσία. Το ‘σχολείο Φίλη’ είναι σχολείο μνημονιακό και φτηνό. Πρέπει να πούμε ότι ‘δεν πάει άλλο’» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βαΐνάς. «Πέρυσι με το ασφαλιστικό, αντί να πάμε σε κορύφωση, έγινε μια απεργία φάντασμα που όρισε ο Κατρούγκαλος Κυριακή του Θωμά», πρόσθεσε ακόμα.

Ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Χρήστος Γρίβας αναφέρθηκε και αυτός στη στάση του ΠΑΜΕ και του ΕΚΙ, λέγοντας ότι «επικοινωνήσαμε άμεσα με τον πρόεδρο του ΕΚΙ, το οποίο έχει απόφαση για 24 Νοεμβρίου. Περιμένουμε ακόμα την απάντηση για συνάντηση. Παρά τις διαφορές που είναι σεβαστές, δεν αναιρείται η απαίτηση του συνόλου των εργαζόμενων και δεν επιτρέπεται η ακύρωση του συντονισμού», τόνισε. Πρόσθεσε ακόμα τη συμπαράσταση του νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων στον κ. Βαϊνά, ο οποίος διώκεται για τη συνδικαλιστική του δράση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back