Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΔΕΔΥ ζητάει «γνήσιο συνέδριο» από τη ΓΣΕΕ

Εικόνα του άρθρου Η ΑΔΕΔΥ ζητάει «γνήσιο συνέδριο» από τη ΓΣΕΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2020, 11:17
ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμα και η ΑΔΕΔΥ, η άλλη μεγάλη συνδικαλιστική ένωση της χώρας, «βάζει τις φωνές» στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που προχωράει σε συνέδριο, το οποίο καταγγέλλεται ευρέως ως παράτυπο.

Η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ έχει αποδυναμώσει σημαντικά τη συνομοσπονδία και εξελίσσεται σε αναξιόπιστη, ενώπιον των εργαζόμενων. «Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες» αναφέρει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και ψέγει και την κυβέρνηση, η οποία στηρίζει την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ: «Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!».

Η  Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει στάση εργασίας την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Καβούρι, στο ξενοδοχείο «Απόλλων» όπου εξαγγέλθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο.

Επίσης, την ηγεσία της ΓΣΕΕ καταγγέλλει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ. «Απαιτούμε να γίνει συνέδριο εργατών με συζήτηση και προβληματισμό με βάση τα συμφέροντά μας και όχι συνέδριο με ΜΑΤ και μπράβους του υποκόσμου για να επιβάλουν τη συμμετοχή των νόθων συνέδρων και των ίδιων των εργοδοτών στα εργατικά συνδικάτα, για να συνεχίσουν οι ρουφιάνοι των αφεντικών και της κυβέρνησης να κάθονται στο σβέρκο μας» αναφέρει.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back