ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Γραμμή» και πιέσεις από τη ΝΔ στον Δήμο Ιωαννιτών

Εικόνα του άρθρου «Γραμμή» και πιέσεις από τη ΝΔ στον Δήμο Ιωαννιτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2023, 13:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μπορεί η ΝΔ επίσημα να «αγνοεί» τις δημοτικές εκλογές πλην συγκεκριμένων πόλεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), ωστόσο η γραμμή υπάρχει και στα Γιάννενα και κορυφαία στελέχη της ασκούν πιέσεις τα δύο τελευταία 24ωρα υπέρ της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Παρότι λοιπόν οι παρατάξεις της κεντροδεξιάς που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου κάλεσαν μέλη και ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατά συνείδηση (στην περίπτωση του Νίκου Γκόντα έγινε και διευκρίνιση, έναντι ερμηνειών που δόθηκαν αρχικά), στελέχη της ΝΔ όπως ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και η βουλευτής Μαρία Κεφάλα καλούν ψηφοφόρους να ψηφίσουν υπέρ της παράταξης Παπαγεωργίου.

Κάτι ανάλογο δεν το έκαναν, με την ίδια συνέπεια και οργάνωση στον πρώτο γύρο, υπέρ παρατάξεων με σαφή αναφορά στη ΝΔ (Καλογιάννη, Γκόντας, Κολόκας).

Το ενδιαφέρον είναι ότι «αγκάθι» σε αυτό το οργανωτικό κάλεσμα της ΝΔ είναι ότι πρώτος σε σταυρούς στην παράταξη Παπαγεωργίου είναι ο Φίλιππας Φίλιος, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κάπως… αλλόκοτη πολιτική εικόνα συμπληρώνεται από το γεγονός ότι ο κ. Φίλιος κάλεσε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσουν την παράταξη Παπαγεωργίου γιατί έτσι το κόμμα «θα έχει καλύτερη εκπροσώπηση» στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Φυσικά, η παράταξη Παπαγεωργίου έχει ανθρώπους με ποικίλες πολιτικές αναφορές, ενώ κορυφαία στελέχη της (και ο ίδιος ο δήμαρχος) είναι μέλη ή στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. 

Η παράταξη είχε καλή πολιτική σχέση με τη ΝΔ, στηριγμένη κυρίως στο πρόσωπο του Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος στήριξε και κάποιες βασικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Στο τέλος όλων αυτών όμως υπάρχει και ένα πολύ πιο καίριο ζήτημα: ότι οι κομματικές γραμμές, ειδικά σε ό,τι αφορά τις δημοτικές εκλογές, δεν είναι τόσο επιδραστικές και οριστικές όπως στο παρελθόν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back