Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Google: Μετατρέψτε μια selfie σε emoji

Εικόνα του άρθρου Google: Μετατρέψτε μια selfie σε emoji
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2017, 13:59
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Βαρεθήκατε να μοιράζεστε φυσιολογικά, εγωκεντρικά και βαρετά άψυχα emoji; Μπορείτε να πάτε ένα βήμα παραπέρα, χάρη σε ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης από την Google, με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα αυτοκόλλητα emoji της αφεντιά σας με βάση μια selfie. Το εργαλείο είναι μέρος της εφαρμογής συνομιλίας Allo της Google και είναι διαθέσιμο από την Πέμπτη, σύμφωνα με την εταιρεία Fast Co Design.

«Αυτό που κάνουμε με τον Allo είναι να βρει όλους τους τρόπους με τους οποίους η ‘μηχανική μάθηση’ μπορεί να κάνει τα μηνύματα καλύτερα», δήλωσε ο Jason Cornwell, επικεφαλής των επικοινωνιών UX της Google. «Από το να λέει το σωστό πράγμα την κατάλληλη στιγμή για να μεταφέρει το σωστό συναίσθημα την κατάλληλη στιγμή».

Μέσα στην εφαρμογή Allo, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν «Turn a selfie into stickers» όταν απαντούν σε κάποιον. Κατόπιν καλούνται να τραβήξουν μια selfie, η οποία θα σκαναριστεί άμεσα μέσω των «αλγορίθμων αναγνώρισης εικόνας» της Google. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χρήστη, μετά χαρτογραφούνται σε ένα κιτ του καλλιτέχνη του Cartoon Network, Lamar Abrams. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να κάνουν αλλαγές στο σχέδιο πριν από την παραγωγή 22 προσαρμοσμένων αυτοκόλλητων ετικετών.

Οι αλγόριθμοι της Google μπορούν να αντιληφθούν λεπτομέρειες όπως το χρώμα των ματιών σας, τον τόνο του δέρματος και το χτένισμα για να συνδυάσουν διάφορα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Google, το νευρωνικό δίκτυο διαθέτει αρκετές δυνατότητες για να κάνει πάνω από 563 τετραπλούς συνδυασμούς, εξασφαλίζοντας ότι τα emojis σας θα είναι πραγματικά μοναδικά.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back