ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γνωρίστε την πόλη σας…

Εικόνα του άρθρου Γνωρίστε την πόλη σας…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2018, 17:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με διαδρομές εντός κι εκτός των τειχών του Κάστρου ανοίγει ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Μαθαίνω για την πόλη μου», που διοργανώνει στα Γιάννενα το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος.

Με την εμπειρία του πρώτου, «πιλοτικού» κύκλου του προγράμματος που υλοποιήθηκε το 2017, φέτος ο δεύτερος κύκλος επεκτείνεται σε δύο χρονικές περιόδους, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των διαδρομών. Οι πρώτες περιηγητικές ξεναγήσεις θα γίνουν τον Ιούλιο και θα συνεχιστούν το φθινόπωρο, με διαφορετικές θεματικές προσεγγίσεις.

Επίκεντρο των καλοκαιρινών απογευματινών περιπάτων θα αποτελέσει το ιστορικό κέντρο της πόλης.  

Η πρώτη διαδρομή, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά του Δημοτικού με συνοδεία γονέων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιουλίου και περιλαμβάνει ξενάγηση μέσα στο Κάστρο.

Στη δεύτερη διαδρομή, που θα γίνει τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, στους γύρω δρόμους και τα στενά σοκάκια έξω από το Κάστρο αλλά και σε ορισμένα επιλεγμένα σημεία εντός των τειχών του, μπορούν να πάρουν μέρος μόνο άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών.

«Ως δημοτική αρχή, δεσμευόμαστε ότι οι Γιαννιώτισσες και οι Γιαννιώτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν δωρεάν, για όσο διάστημα στηρίζουν, τέτοιες υπηρεσίες που με μία αυθαίρετη προσέγγιση, έχουν πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας. Τα ανταποδοτικά οφέλη, όπως τα προσδιόρισε ο αντιδήμαρχος, είναι η γνωριμία με τον τόπο και κατ’ επέκταση η «διαφήμισή» του. «Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, μπορούν να ενισχύσουν την τουριστική συνείδηση των πολιτών και να βοηθήσουν στη συλλογική προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου μας» είπε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος, Νίκος Σαρακατσάνος τόνισε: «Αυτό που είχαμε επισημάνει και την προηγούμενη φορά είναι ας γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου μας».

Τι πρέπει να κάνετε για να συμμετέχετε στις δωρεάν ξεναγήσεις:

-Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι και την Πέμπτη της τελευταίας εβδομάδας πριν την κάθε διαδρομή.

-Ανώτερος αριθμός συμμετοχής για κάθε ξενάγηση είναι 30 άτομα (με 10 άτομα επιλαχόντες).

-Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

-Σημείο εκκίνησης των διαδρομών θα είναι το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του δήμου (Μουλαϊμίδη 10).

-Οι αιτήσεις για συμμετοχή θα υποβάλλονται καθημερινά ηλεκτρονικά μέσω ειδικής φόρμας στην ιστοσελίδα του δήμου http://www.travelioannina.com  ή αυτοπροσώπως, από Δευτέρα έως και Πέμπτη, στο Γραφείο Τουριστικής Προβολής του δήμου Ιωαννιτών, Μουλαϊμίδη 10, στα Γιάννενα.

-Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 26510 37017

-Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η ξενάγηση-περίπατος στους εξωτερικούς χώρους δεν θα γίνεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back