ΕΛΛΑΔΑ

Γλέντι και… κυβερνητική αμηχανία

Εικόνα του άρθρου Γλέντι και… κυβερνητική αμηχανία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2021, 00:38
ΕΛΛΑΔΑ

Οι εικόνες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, δεν ήταν ακριβώς οι αναμενόμενες από μια επίσκεψη για «κατόπτευση» της εμβολιαστικής διαδικασίας, εν μέσω πανδημίας.

Οι εικόνες και βίντεο από κοινωνική εκδήλωση στην οποία φέρεται να παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός, στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ Χρ. Στεφανάδη, εκθέτουν τον ίδιο και την κυβέρνηση.

Ο λόγος,  αποτυπώνεται στο βίντεο του news247.gr:


Σημειωτέον, το Αθηναϊκό Πρακτορείο στο ρεπορτάζ για την επίσκεψη του πρωθυπυοργού, δεν αναφέρει κάτι για το συμβάν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με δήλωση του εκπροσώπου του, Νάσου Ηλιόπουλου, χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη  «επικίνδυνο και ανεύθυνο αλαζόνα» για την «προκλητική παραβίαση των υγειονομικών μέτρων».

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντιδραση από την κυβέρνηση.

Κατά τα λοιπά, ο κ Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων, κατά την επίσκεψή του στο νησί:

«Είμαστε από τις καλύτερες χώρες και γι' αυτό παίρνουμε πάντα μέτρα για να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις, γιατί δεν θέλουμε να τρέχουμε πίσω από την πανδημία. Κι αν μερικές φορές σε κάποιους τα μέτρα μπορεί να φαντάζουν λίγο δυσάρεστα, τους διαβεβαιώνω ότι το κάνουμε ακριβώς για να μην πρέπει να πάρουμε ακόμα πιο σκληρά μέτρα αργότερα».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «η ελληνική κοινωνία έχει δείξει γενικά πολύ μεγάλη υπομονή» και επισήμανε: «Είμαστε πια στο τέλος, το ξέρουμε ότι είμαστε στο τέλος. Ξέρουμε ότι τα εμβόλια δουλεύουν και ξέρουμε ότι όσο αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμού τόσο θα πλησιάζουμε στο σημείο όπου θα αφήσουμε την περιπέτεια πίσω μας».

Αναφερόμενος στην εμβολιαστική εκστρατεία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «μέχρι στιγμής είμαστε ικανοποιημένοι, τρέχει καλά, δεν έχουμε αστοχίες», ενώ προσέθεσε πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό» ότι δεν χάθηκαν δόσεις ακόμα και στις λιγοστές περιπτώσεις μη τήρησης ραντεβού στο νησί.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back