Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Γιούνκερ: Μήνυμα καθαρής εξόδου από τα μνημόνια

Εικόνα του άρθρου Γιούνκερ: Μήνυμα καθαρής εξόδου από τα μνημόνια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/04/2018, 18:05
ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα για καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τονίζοντας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτόν τον στόχο και «δεν θα υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης».

Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα. Στις 20 Αυγούστου θα είναι το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος για την Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι τα κράτη πρέπει να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους για τη μείωση του χρέους, ενώ υπογράμμισε ότι οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι εξαιρετικές. Καταβάλλουμε προσπάθεια, ώστε η έξοδος να είναι  η πιο καθαρή. Καμία προληπτική γραμμή, συμπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ.

Πριν από το τέλος του καλοκαιριού, η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα τόσο κανονική όσο και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι, «το διαβατήριο για την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα δεν είναι άλλο από την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας, μίας υπεραπόδοσης που εξέπληξε τους εταίρους μας και έπαιξε ρόλο στο να αποκατασταθεί η χαμένη αξιοπιστία της χώρας».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως στη συνάντηση που είχε με τον Γιούνκερ συζητήθηκαν και οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις. «Η ΕΕ έχει μέλλον μόνο αν αναβαθμίσει τον διεθνή και περιφερειακό της ρόλο, ως δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας, που προασπίζει το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Η Ελλάδα έχει να παίξει κεντρικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια, όχι μόνο λόγο της γεωπολιτικής της θέσης, αλλά και λόγω της ιστορικής επιλογής του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Αυτό το αποδείξαμε όπως είπε, στηρίζοντας τις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, με τις προσπάθειες να βρεθεί δίκαιη κα βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, παραμένοντας ψύχραιμοι στην αντιμετώπιση των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας στο Αιγαίο και εμμένοντας στον διάλογο, αλλά και με τις προσπάθειες να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.


ΜΕ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

Νωρίτερα ο  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία και του ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-. Φωτογραφία: European Commission/Natasha Bertaud


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back