Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Γιατί πανηγυρίζετε κύριοι;»

Εικόνα του άρθρου «Γιατί πανηγυρίζετε κύριοι;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/12/2019, 15:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Αριστερή Παρέμβαση σχολιάζει την ανακοίνωση για το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων που ανακοίνωσε η περιφερειακή αρχή, με αιχμές τόσο προς τον περιφερειάρχη, όσο και στους «Ορίζοντες Ηπείρου».

«Με στόμφο βγήκε στα ΜΜΕ ο κ Καχριμάνης να πανηγυρίσει για το μέγα επίτευγμα της επιχορήγησης της απασχόλησης. Από κοντά και ο Νο2 της δεξιάς πτέρυγας του περιφερειακού συμβουλίου κ Ριζόπουλος που το θεωρεί δικό του επίτευγμα.Γιατί όμως πανηγυρίζουν οι κύριοι αυτοί;» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη.

Αναφέρει ότι πρόκειται για «θέσεις απασχόλησης των ‘500 και εάν ευρώ’ που ισοδυναμούν με ένα καθημερινό συσσίτιο», προσωρινές κ.λπ.

«Ας σταματήσουν λοιπόν τους πανηγυρισμούς γιατί προκαλούν την κοινωνία και ιδιαίτερα την νεολαία της πατρίδας μας που οι ίδιοι και οι πολιτικές που υπηρετούν την έχουν υπό διωγμό και στα αζήτητα» τονίζει η παράταξη και αμφισβητεί τη ζωτικότητα αυτών των προγραμμάτων.

«Πανηγυρίζουν γιατί τα συμφέροντα που υπηρετούν θα επωφεληθούν από τζάμπα εργασία και μάλιστα υψηλής ειδίκευσης» προσθέτει.

Τέλος, σημειώνει τα αιτήματα όπως μόνιμη, σταθερή εργασία, αξιοπρεπείς αμοιβές, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, προσλήψεις σε Δήμους και  Περιφέρειες κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
Mark
Έχουν άδικο; Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη με βάση τα όσα είδε στο Δήμο Στουτγάρδης στη Γερμανία αλλά σίγουρα εκεί τους δίναν και κάτι παραπάνω. 500 άτομα θα βρουν ναι μεν δουλειά σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν γενναία από το Δημόσιο αλλά διάβασα πως θα αμείβονται με τον νόμιμο κατώτατο μισθό ήτοι 650 ευρώ μικτά. Καθαρά, 546 ευρώ. Που να μην τον είχε ανεβάσει δηλαδή κιόλας η Αχτσιόγλου αρχές του 2019 λίγο (καταργώντας και τον ακόμα χαμηλότερο άδικο υποκατώτατο για τους νεαρούς κάτω των 25 ετών, θα ήταν ακόμα χειρότερο το πρόγραμμα). Και μιάς και ανέφερα αυτήν. Επί Υπουργίας της είχαν βγεί κάποια προγράμματα απασχόλησης πτυχιούχων σε δημόσιους φορείς για ένα έτος με μισθό όσος προβλέπεται από το Μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων. Συμμετείχε και η Περιφέρεια Ηπείρου στο πρόγραμμα αυτό του ΟΑΕΔ καθώς και λοιπές Δημόσιες Υπηρεσίες στην Ήπειρο. Αυτό μάλιστα. Είναι κάπως καλύτερη η αμοιβή, για άγαμο απόφοιτο ΑΕΙ καθαρά κάπου στα 870 με 900 ευρώ. Αυτό θα τον κρατήσει. Τώρα τα 550 ευρώ θα κρατήσει μόνο κόσμο στην Ήπειρο που δεν βρήκαν ακόμα στην Αθήνα ή στο εξωτερικό τιποτα άλλο. Καλή η πρόθεση αλλά να μη το παρουσιάζουν και ως υπέρτατη λύση μαυτά τα λεφτά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back