ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιατί κατηγορούνται οι δύο γιατροί του «Χατζηκώστα»

Εικόνα του άρθρου Γιατί κατηγορούνται οι δύο γιατροί του «Χατζηκώστα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2017, 12:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε αργία βρίσκονται δύο χειρούργοι του νοσοκομείου Χατζηκώστα, με απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου. Το σκεπτικό των αποφάσεων, είναι το εξής:

Ο πρώτος, κατηγορείται ότι από 1 Ιουλίου του 2015 έως 22 Μαρτίου του 2016, εξέδωσε δύο ηλεκτρονικές γνωματεύσεις με χρήση της ίδιας φωτογραφίας έλκους σε ασθενής και άλλες πέντε με χρήση φωτογραφίας που είχε χρησιμοποιηθεί και από άλλους γιατρούς, σε διαφορετική γνωμάτευση για τον ίδιο ή και για διαφορετικούς ασφαλισμένους. Οι γνωματεύσεις αυτές γράφτηκαν από Σεπτέμβριο ως Δεκέμβριο του 2015, δύο εξ αυτών την ίδια μέρα. Τέλος, κατηγορείται ότι γνωμάτευσε συνύπαρξη σακχαρώδη διαβήτη σε δύο περιπτώσεις, ενώ οι ασφαλισμένοι δεν είχαν λάβει ανάλογη αντιδιαβητική αγωγή, σύμφωνα με τα στοιχεία συνταγών του ΕΟΠΥΥ.

Ο δεύτερος γιατρός κατηγορείται ότι εξέδωσε ηλεκτρονική γνωμάτευση με την ίδια φωτογραφία σε δύο περιπτώσεις, στις 23 Οκτωβρίου και στις 16 Δεκεμβρίου 2015, σε δύο διαφορετικούς ασφαλισμένους, σε άλλη μια περίπτωση χρησιμοποιώντας φωτογραφία που είχε ήδη χρησιμοποιηθεί παλιότερα από άλλους γιατρούς, για άλλη γνωμάτευση, σε άλλο ασφαλισμένο, καθώς και για τη χρήση φωτογραφίας έλκους την οποία χρησιμοποίησε για τον ίδιο ασθενή σε ίδια ή διαφορετικές ημερομηνίες (δύο ζεύγη περιπτώσεων, στις 25 Σεπτεμβρίου και 13 Οκτωβρίου για τον ένα ασθενή και 3 Φεβρουαρίου 2016, για τον ίδιο ασθενή και οι δύο συνταγές).

Οι γιατροί αναφέρονται με τα αρχικά τους, Δ.Ζ. και Φ.Σ. στις αποφάσεις του διοικητή του νοσοκομείου Βαγγέλη Καρβούνη, οι οποίες είναι αναρτημένες δημόσια, στη «Διαύγεια». Ωστόσο, οι ποινές δεν έχουν τελεσιδικήσει (και γι αυτό, δεν δημοσιεύουμε τα πλήρη ονόματά τους).  

Ο δεύτερος εξ αυτών, με αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιμένει ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη εις βάρος του, καθότι είναι πολιτευτής της ΝΔ.

Εάν μέσα σε τριάντα μέρες από την απόφαση του διοικητή, δεν ετυμηγορήσει αρμόδιο πειθαρχικό όργανο, η απόφαση αναστέλλεται. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back