ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο γιατροί του Χατζηκώστα σε αργία, με… πολιτικές προεκτάσεις

Εικόνα του άρθρου Δύο γιατροί του Χατζηκώστα σε αργία, με… πολιτικές προεκτάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2017, 17:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε αργία έθεσε δύο γιατρούς χειρούργους το νοσοκομείο Χατζηκώστα, με απόφαση του διοικητή, για μια υπόθεση που «τρέχει» από το περασμένο καλοκαίρι, για παρατυπίες σε συνταγές του ΕΟΠΥΥ για επιθέματα. Εν συντομία, δύο γιατροί του «Χατζηκώστα» τέθηκαν σε αργία και στις επόμενες 30 ημέρες θα αποφασιστεί η εργασιακή τους τύχη στο ΕΣΥ. Η υπόθεση έχει και πολιτικό υπόβαθρο, καθότι εις εξ αυτών είναι πολιτευτής της ΝΔ. Ο «Τύπος Ιωαννίνων» γνωρίζει τα ονόματα, καθώς όμως δεν πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση, δεν τα δημοσιεύει.

Κάνοντας μια αναδρομή στην υπόθεση, υπάρχουν τα εξής: σύμφωνα με το διοικητή του «Χατζηκώστα» Βαγγέλη Καρβούνη, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα τα καθέκαστα, στους δύο γιατρούς έχει επιβάλλει ήδη χρηματικό πρόστιμο ο ΕΟΠΥΥ για τα εξής:

  • Γνωματεύσεις για χορήγηση επιθεμάτων σε διαφορετικούς ασθενείς με την ίδια φωτογραφία έλκους.
  • Γνωματεύσεις με φωτογραφία που είχε χρησιμοποιηθεί από διαφορετικούς γιατρούς, σε διαφορετικές ημερομηνίες
  • Γνωματεύσεις για ασφαλισμένο με διαβήτη, ενώ ο ασθενής δεν είχε ποτέ λάβει αγωγή για διαβήτη

Η υπόθεση αφορά τα έτη 2012-2015 και κυρίως το 2015.

«Στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου που έγινε στις 30 Αυγούστου αποφασίστηκε να κληθούν σε απολογία. Οι ισχυρισμοί τους στην απολογία κρίθηκαν ανεπαρκείς» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καρβούνης.

Ο ίδιος, αποφάσισε την αναστολή άσκησης καθηκόντων των δύο γιατρών, παράλληλα με την υπόλοιπη διαδικασία, για λόγους προστασίας του δημόσιου συμφέροντος. Εάν το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο δεν γνωμοδοτήσει εντός 30 ημερών από την απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου, τότε η απόφαση αίρεται αυτοδίκαια.

Οι εγγραφές απολογίες των δύο γιατρούς θα συζητηθούν στο επόμενο διοικητικό σύμβουλιο του νοσοοκομείου, το οποίο θα αποφασίσει για την περαιτέρω διαδικασία, αν δηλαδή θα επιβάλλει αυτό την ποινή ή θα παραπεμφθούν στο ανώτατο πειθαρχικό όργανο, της 6ης ΥΠΕ όπου τυχόν θα κληθούν και οι γιατροί, σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα, για συμπληρωματική απολογία.

Κοινώς, η υπόθεση δεν έχει ακόμα τελεσιδικήσει. Η πλευρά του ενός από τους δύο γιατρούς θεωρεί ότι πρόκειται για «πολιτική δίωξη» και ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ένα επιπλέον θέμα, είναι ότι οι δύο γιατροί είχαν πολλά προγραμματισμένα χειρουργεία. Ο κ. Καρβούνης διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα βρεθεί τρόπος, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, αλλά και κέντρα υγείας κ.λπ. για να εξασφαλιστεί το προσωπικό και να γίνουν τα χειρουργεία.

ΣΧΟΛΙΑ
κωστας
φ π βρωμα και δυσωδια
ιωαννα
τα χαρτια και τις φωτογραφιες τα συμπληρωναν οι αντιπροσωποι του μαυρογενη , για αυτο ειναι τα ιδια παντου , ετσι εγινε και στην λευκαδα, μιλαμε για γιωταδες ολκης. ευτυχως βρεθηκαν ανθρωποι να τα αντιπαραβαλλουν
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back