Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιαννιώτικο Σαλόνι: «Πολιτική λύση εδώ και τώρα»

Εικόνα του άρθρου Γιαννιώτικο Σαλόνι: «Πολιτική λύση εδώ και τώρα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/09/2016, 17:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πολιτική λύση εδώ και τώρα για το πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι) ζητά εκ νέου ο δήμος Ιωαννιτών, μετά και την απόφαση του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων. Όπως έγραψε ο «Τύπος», το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, μετά από 11 μήνες, αποφάσισε να διατάξει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για την επίμαχη έκταση, την οποία διεκδικούν ο Δήμος και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι  πραγματογνώμονες θα γνωμοδοτήσουν για το αν ταυτίζονται οι τίτλοι κτήσης που κατέθεσε ο Δήμος με την έκταση του πάρκου Πυρσινέλλα («στις εποχές που αναφέρονται δεν υπήρχαν τοπογραφικά διαγράμματα και οι εκτάσεις περιγράφονταν με όρια» αναφέρει ο Δήμος στη σημερινή του ανακοίνωση), για τη φύση των επίδικων ακινήτων την εποχή της οθωμανικής κυριαρχίας στην περιοχή των Ιωαννίνων και για τη σημερινή φύση των επίδικων ακινήτων.

«Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, που καταδεικνύει αυτό που όλοι ήδη γνωρίζαμε. Το ότι δηλαδή η εκκρεμοδικία μπορεί να παρατείνεται για πολλά χρόνια, όσο το Ελληνικό Δημόσιο επιμένει στην παράλογη απαίτησή του να διεκδικεί μια έκταση που δεν του ανήκει, στερώντας  από τους Γιαννιώτες ένα ζωτικό χώρο, 'καταδικάζοντάς' τον  στη φθορά και την απαξίωση» αναφέρει το δημαρχείο.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, σε δήλωσή του, επισημαίνει: «Η μόνη λύση που θα βάλει τέλος στη φθορά και την απαξίωση του Πάρκου Πυρσινέλλα και θα το αποδώσει εκεί όπου ανήκει, δηλαδή στους Γιαννιώτες, είναι η πολιτική λύση... Όσο διαρκεί η εκκρεμοδικία, ένας 'πνεύμονας ζωής' για την πόλη διαλύεται και μάλιστα η κατάσταση του εγκυμονεί πλέον κινδύνους για τη δημόσια υγεία.  Δεν φυλάσσεται, δεν προστατεύεται, δεν συντηρείται, δεν αξιοποιείται. Η μόνη λύση είναι η πολιτική λύση.Τώρα!».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back