ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιάννης Στέφος: «Φτηνές δικαιολογίες...»

Εικόνα του άρθρου Γιάννης Στέφος: «Φτηνές δικαιολογίες...»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2024, 23:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» (εκτός από την παράταξη «Ήπειρος Όλον») με επικεφαλής τον Γιάννη Στέφο αντιδρά στις «εξηγήσεις» που έδωσε η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση για το «κόψιμο» των επερωτήσεων, ζητώντας αυτές να συζητηθούν τελικά.

Η παράταξη είχε καταθέσει δύο επερωτήσεις: μία για τις απευθείας αναθέσεις και τις αναθέσεις με προσφυγή στο άρθρο 32 παρ. 2γ., και μία για το οδικό έργο της βόρειας εισόδου της Ηγουμενίτσας.

Στην ανακοίνωσή της κάνει για «φτηνές και προσχηματικές δικαιολογίες». Η κα Μπραΐμη επικαλέστηκε το τυπικό μέρος της προθεσμίας των οκτώ ημερών. Για τις απευθείας αναθέσεις δε, επικαλέστηκε και τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης για να μη γίνει η συζήτηση στην επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 17 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, η παράταξη θέτει το ζήτημα της μη έγκυρης ενημέρωσης για τη σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να μην είναι εκπρόθεσμες οι επερωτήσεις. Αν και για την επερώτηση του οδικού έργου στην Ηγουμενίτσα, το «Κοινό των Ηπειρωτών» σημειώνει ότι υποβλήθηκε μέσω email στις 7.23 το πρωί της 9ης Οκτωβρίου, εννοώντας ότι το διάστημα του οκταήμερου έχει παρέλθει, έστω και οριακά.

Όσο για τη δικαιολογία της μη συζήτησης της επερώτησης για τις απευθείας αναθέσεις λόγω εισαγγελικής έρευνας, η παράταξη αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία απαγόρευση βάση νόμου για τη διεξαγωγή πολιτικής συζήτησης.

«Επιμένουμε στο να συζητηθούν οι επερωτήσεις. Δεν θα ανεχτούμε να υποβαθμίζονται σημαντικά θέματα. Καλούμε την κ. Μπραΐμη να ανακαλέσει τις απαγορεύσεις. Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο και αυτό δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Καλούμε την περιφερειακή αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της» καταλήγει η παράταξη στην ανακοίνωσή της.


* Φωτό αρχείου


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3