ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι επερωτήσεις δεν είναι… λίστα για σούπερ μάρκετ

Εικόνα του άρθρου Οι επερωτήσεις δεν είναι… λίστα για σούπερ μάρκετ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2023, 10:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου συνεδριάζει την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι. Βασικό θέμα στην ατζέντα ημερήσιας διάταξης είναι το τεχνικό πρόγραμμα έργων για το 2024 (συν κάποια άλλα θέματα).

Σε αυτή τη σοβαρή συνεδρίαση, το προεδρείο του συμβουλίου έχει εντάξει και τις οκτώ επερωτήσεις που κατέθεσαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Και όλες για σοβαρά έως πολύ σοβαρά θέματα, όπως οι επιπτώσεις στην κοινωνία από τη μείωση του αριθμού εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ή οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη περί «καθαρότητας» της λίμνης, η γέφυρα της Αρίστης, η χορήγηση προσωρινής άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας ΚΤΕΛ στην Ηγουμενίτσα αλλά και τα πρόστιμα που βαραίνουν την Περιφέρεια Ηπείρου.

Οκτώ επερωτήσεις και τεχνικό πρόγραμμα έργων μαζί, δεν επιτρέπουν μια εποικοδομητική συζήτηση. Είναι προφανές ότι το προεδρείο θα έπρεπε να κάνει δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις. Είναι προφανές επίσης ότι αποτελεί πολιτική επιλογή της περιφερειακής αρχής να υποβαθμίζει τη σημασία των επερωτήσεων και να τις αντιμετωπίζει ως μια τυπική και γραφειοκρατική, εσωτερική διαδικασία. Οι επερωτήσεις δεν αποτελούν… λίστα με ψώνια για το σούπερ μάρκετ, αλλά βασικό εργαλείο ελέγχου της διοίκησης από την αντιπολίτευση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back