ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στ. Ζούμπας: «Ψεύδεται η πρόεδρος…»

Εικόνα του άρθρου Στ. Ζούμπας: «Ψεύδεται η πρόεδρος…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2024, 22:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι εξηγήσεις της προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου Σταυρούλας Μπραΐμη-Μπότση για την απόφασή της να μην εντάξει επερωτήσεις στην επερχόμενη συνεδρίαση του σώματος, στις 17 Οκτωβρίου, προκαλεί αντιδράσεις.

Η παράταξη «Ήπειρος Όλον-Τόπος να Ζεις» με επικεφαλής τον Στέφανο Ζούμπα καταγγέλλει την πρόεδρο ότι «ψευδώς ισχυρίζεται ότι η επερώτηση για τις απευθείας αναθέσεις κατατέθηκε σήμερα 14.10.2024».

Η κα Μπραΐμη επικαλέστηκε καταρχάς το πολύ τυπικό μέρος της διαδικασίας, σύμφωνα με το οποίο μια επερώτηση πρέπει να κατατεθεί οκτώ μέρες πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Επικαλέστηκε όμως και το ουσιαστικό μέρος, το οποίο, κατά την άποψή της, είναι ότι το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση.

Ο κ. Ζούμπας αναφέρει ότι η επερώτηση της παράταξής του δεν κατατέθηκε στις 14 Οκτωβρίου, όπως υποστηρίζει η κα Μπραΐμη, αλλά στις 24 Σεπτεμβρίου («υπάρχει στη διάθεση όλων η ηλεκτρονική ημερομηνία αποστολής του σχετικού αιτήματος»).

Επιπλέον «ο ισχυρισμός της ότι το θέμα βρίσκεται σε δικαστική διερεύνηση και δεν μπορεί να συζητηθεί, και αβάσιμος είναι αλλά και αντιβαίνει τον κανονισμό λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου. Και βέβαια έχει γίνει για άλλα θέματα στο παρελθόν χωρίς κάποιο κώλυμα (για παράδειγμα το στέγνωμα του Λούρου)».

Η παράταξη ζητά από την πρόεδρο να υπηρετεί τον θεσμικό της ρόλο «ως πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και όχι ως διευκολυντής της περιφερειακής αρχής».

Τέλος, η παράταξη του κ. Ζούμπα σχολιάζει και την ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής για τη συνάντηση του περιφερειάρχη με μετακινούμενους κτηνοτρόφους με αφορμή τη διάνοιξη δρόμου στον Γράμμο.

«Σαφώς και πρέπει να στέκεται η Περιφέρεια αρωγός στην κοινωνία και τα προβλήματά της και σε όλες τις παραγωγικές τάξεις, αλλά όλα αυτά μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και των σχετικών διατάξεων. Σε μια ευνομούμενη κοινωνία κανένας και τίποτε δεν είναι υπεράνω του νόμου και πόσο μάλιστα όταν αυτό αφορά το φυσικό περιβάλλον» τονίζεται στην ανακοίνωση.


* Φωτό αρχείου

"


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back