ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο «έλεγχος» των βουλευτών Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Ο «έλεγχος» των βουλευτών Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2020, 12:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Μερόπη Τζούφη παραμένει στην πρώτη θέση της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας, των βουλευτών Ιωαννίνων. Η αντιπολιτευτική θέση είναι πάντα πιο «ευνοϊκή» στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και η κα Τζούφη έχει συνυπογράψει ή καταθέσει με δική της πρωτοβουλία συνολικά 189 ερωτήσεις, 2 επίκαιρες ερωτήσεις, 4 επίκαιρες επερωτήσεις, 2 αναφορές, 1 Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ)  και  15 ερωτήσεις με ΑΚΕ.

Με τη βοήθεια του Vouliwatch, του πολύ καλού «εργαλείου» ελέγχου και αλληλεπίδρασης με την κοινοβουλευτική δραστηριότητα, μπορούμε να δούμε τι ακριβώς έχουν κάνει οι βουλευτές του νομού, αυτούς τους 11 μήνες θητείας τους.

Τι είναι κάθε είδος ερώτησης:

  • Ερώτηση: Έγγραφη, προς τους υπουργούς για ο,τιδήποτε. Οι ερωτώμενοι-ες πρέπει να απαντήσουν μέσα σε 25 μέρες.
  • Επίκαιρη ερώτηση: Για θέματα επικαιρότητας, στα οποία ο ερωτώμενος-η μπορεί να απαντήσει προφορικά.
  • Επερώτηση: Εάν οι ερωτώντες δεν ικανοποιηθούν από την απάντηση που θα λάβουν σε ερώτηση ή αίτηση κατάθεσης εγγράφων, μπορούν να «επανέλθουν» στο θέμα με επερωτήσεις.
  • Επίκαιρη επερώτηση: Κάθε Δευτέρα, για θέματα επικαιρότητας, μπορούν να κατατεθούν επίκαιρες επερωτήσεις, με ό,τι ισχύει και για τις απλές επερωτήσεις.
  • Αναφορά: Η μεταφορά παραπόνων ή αιτημάτων φορέων, προς τη Βουλή. Η απάντηση πρέπει να κατατεθεί εντός είκοσι πέντε ημερών.
  • Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ): Το αίτημα για κατάθεση εγγράφων σχετικά με δημόσια υπόθεση, προς υπουργούς. Ο ερωτηθείς πρέπει να καταθέσει τα έγγραφα (εκτός αν είναι απόρρητα), μέσα σε ένα μήνα. Οι ΑΚΕ μπορούν να γίνουν συνδυαστικά με ερωτήσεις ή και να μετατραπούν σε ερωτήσεις.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Αμυράς έχει 23 ερωτήσεις και 24 αναφορές. Τόσο αυτός, όσο και ο Σταύρος Καλογιάννης «συναγωνίζονται» στις μεταφορές αιτημάτων φορέων των Ιωαννίνων στη Βουλή. Ο κ. Καλογιάννης έχει 9 ερωτήσεις και 27 αναφορές.

Η βασική θεματική του κ. Αμυρά είναι η Αγροτική Πολιτική, ενώ στη δραστηριότητα του κ. Καλογιάννη υπάρχει μεγαλύτερη «ισορροπία», με θέματα όπως η ανάπτυξη, το περιβάλλον, η παιδεία που μοιράζονται εξίσου το χώρο στην κοινοβουλευτική του δραστηριότητα.

Η κα Κεφάλα έχει καταθέσει 20 ερωτήσεις, οι περισσότερες για εργασιακά και εκπαιδευτικά θέματα.

Στη δραστηριότητα της κας Τζούφη, κυρίαρχη θέση έχουν οι ερωτήσεις για εργασιακά ζητήματα (είναι άλλωστε θέμα-αιχμή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας της αξιωματικής αντιπολίτευσης), αλλά και για την παιδεία, την προστασία του πολίτη κ.α.

Γιώργος Αμυράς (ΝΔ): 23 ερωτήσεις-24 αναφορές


Ο Κώστας Τασούλας (ΝΔ) είναι πρόεδρος του σώματος. Είναι διαθέσιμη ωστόσο η παλιότερη (και πυκνή) κοινοβουλευτική του δραστηριότητα.


Μαρία Κεφάλα(ΝΔ): 20 ερωτήσεις- 3 αναφορές


Σταύρος Καλογιάννης (ΝΔ): 9 ερωτήσεις 27 αναφορές 4 ΑΚΕ 2 ΑΚΕ-ερώτηση

 

Μερόπη Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ): 189 ερωτήσεις 2 επίκαιρες 4 επίκαιρες επερωτήσεις 2 αναφορές 1 ΑΚΕ 15 ερώτηση+ΑΚΕ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back