Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 25-01-2023, 16:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λώλης ήταν αυτός που εκπροσώπησε τον Δήμο Ιωαννιτών στη σύνοδο την οποία διοργάνωσε το Δίκτυο Συνεργασίας Βαλκανικών Πόλεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από 73 πόλεις δέκα διαφορετικών κρατών, οι οποίοι συζήτησαν τρόπους εμβάθυνσης της συνεργασίας με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης, στην τοποθέτησή του παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης των Ιωαννίνων κάνοντας ειδική μνεία στην δυναμική του Πανεπιστημίου, στις υποδομές υγείας, στον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Λώλης αναφέρθηκε στην επιλογή των Ιωαννίνων ως μία από τις έξι ελληνικές πόλεις που θα γίνουν κλιματικά ουδέτερες μέχρι το 2030 ενώ τόνισε ότι η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής είναι συνυφασμένη με το άνοιγμα και τη συνεργασία στις βαλκανικές χώρες.

Ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω της «Διπλωματίας Πόλεων» έχει ήδη ανοίξει διαύλους μόνιμης και συνεχούς συνεργασίες με περιοχές στην όμορη Αλβανία αλλά και σε άλλες Βαλκανικές χώρες.

Την Προεδρία του Δικτύου για το 2023 αναλαμβάνει η Αθήνα και στη σύνοδο καθορίστηκαν οι βασικοί στόχοι που αφορούν:

α) την προσαρμογή και μετρίαση της κλιματικής κρίσης,

β) τις έξυπνες πόλεις και τον ψηφιακό μετασχηματισμό,

γ) την ενίσχυση των δίκαιων και συμπεριληπτικών/ανεκτικών κοινωνιών,

δ) την οικονομική συνεργασία και ανάπτυξη,

ε) τη βελτίωση της τοπικής Δημοκρατίας και

στ) την πολιτιστική εμβάθυνση.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
PLayschool πισω dodoni back