ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιάννενα: Προτάσεις για 11 τμήματα ένταξης, καμία ίδρυση

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Προτάσεις για 11 τμήματα ένταξης, καμία ίδρυση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/05/2023, 16:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ιωαννίνων, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, την υποχρηματοδότηση της Παιδείας στην Ήπειρο.

Αφορμή είναι η ίδρυση 49 τμημάτων ένταξης σε δημοτικά σχολεία όλης της χώρας.

Σερ όλη την Ήπειρο ιδρύεται μόλις 1 τμήμα ένταξης. Στο νομό Ιωαννίνων δεν ιδρύεται τμήμα.

Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων όμως, το υπηρεσιακό συμβούλιο δηλαδή, είχε καταθέσει πρόταση για 11 τμήμα μόνο στο νομό Ιωαννίνων, με εισηγήσεις από το αρμόδιο επιστημονικό όργανο του ΚΕΔΑΣΥ, γνωματεύσεις μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία καθώς και σχετικές αποφάσεις έγκρισης για ίδρυση των Τ.Ε. από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων όπου υπάγονται οι αντίστοιχες σχολικές μονάδες. «Εντύπωση επίσης προκαλεί και η χρονική στιγμή έκδοσης του ΦΕΚ, λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές, έπειτα από μια ανεξήγητη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, δύο περίπου ετών, αφού οι προτάσεις είχαν κατατεθεί από τον Ιούνιο του 2021» τονίζει ο σύλλογος και διερωτάται για τα κριτήρια απόρριψης των προτάσεων, από το υπουργείο.

Επίσης, ο σύλλογος καταγγέλλει ότι οι εξαγγελίες για σύσταση οργανικών θέσεων δεν επιβεβαιώθηκαν στην πράξη.

«Φάνηκε στις υπηρεσιακές μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν αλλά και στις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν στο προσεχές διάστημα από τα ΠΥΣΠΕ όλης της χώρας (τοποθετήσεις – βελτιώσεις θέσεων) ότι οι εξαγγελίες έμειναν στα χαρτιά αποτελώντας ακόμη ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα αφού καμία καινούρια οργανική θέση δεν δημιουργήθηκε (αν και ζητήθηκαν σχετικές προτάσεις από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας) αφήνοντας πολλούς συναδέλφους, με αρκετά χρόνια υπηρεσίας, χωρίς οργανική θέση» αναφέρει ο σύλλογος.

Προσθέτει δε ότι στο νομό Ιωαννίνων το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στους εκπαιδευτικούς κλάδων ΠΕ06 και ΠΕ11.

Ο σύλλογος ζητάει μεταξύ άλλων, ίδρυση τμημάτων ένταξης σε σχολεία όπου απαταιτούνται, σύσταση και άμεση απόδοση οργανικών θέσεων για όλους τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη, κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back