Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιάννενα-Πανεπιστήμιο με 1 εκατ. ευρώ

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα-Πανεπιστήμιο με 1 εκατ. ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2017, 16:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν οδηγεί μόνο η οδός Στ. Νιάρχου αλλά και η οδός Πανεπιστημίου, που περνάει μέσα από το Νεοχωρόπουλο. Τον δρόμο αυτόν, μήκους 1,5 χλμ., οποίος δεν ξεπερνά σε πλάτος τα 7 μέτρα, ενώ δεν έχει πεζοδρόμια, φωτισμό και δίκτυο ομβρίων, ο Δήμος Ιωαννιτών αποφάσισε να τον ανακατασκευάσει, επικαλούμενος τον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο στην περιοχή.

Η χρηματοδότηση της ανακατασκευής του έργου θα γίνει με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο Δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει 1 εκατ. ευρώ. Το ποσό των 600.000 ευρώ το είχε εξασφαλίσει στις αρχές της άνοιξης. Την περασμένη εβδομάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης ενέκρινε και ένα επιπρόσθετο ποσό, ύψους 400.000 ευρώ. Με το συνολικό ποσό του 1 εκατ. ευρώ, ο Δήμος δηλώνει έτοιμος να προχωρήσει πια στη δημοπράτηση του οδικού αυτού έργου.

Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων ευχαριστεί ιδιαίτερα τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας κ. Χαρίτση, τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή και τον γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε. «[Όλοι τους] κατανόησαν τη σημασία του έργου και ενέκριναν την πλήρη χρηματοδότησή του με 1 εκ. ευρώ… Οφείλω δημόσια να παραδεχτώ ότι με τον κ. Χαρίτση και τους συνεργάτες του έχει οικοδομηθεί μια σχέση η όποια εκτιμώ ότι θα έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για την πόλη μας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. Σημειωτέον ότι τα καλά νέα για τον Δήμο είχαν σπεύσει να μεταφέρουν με κοινή τους γραπτή δήλωση, την περασμένη εβδομάδα, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Μαντάς, η Μερόπη Τζούφη και ο Γιάννης Στέφος.

Για τον δήμαρχο κ. Μπέγκα, η υπόθεση με τη χρηματοδότηση της οδού Πανεπιστημίου αναδεικνύει «τη συστηματική δουλειά και τη διεκδίκηση κάθε πιθανού χρηματοδοτικού εργαλείου προκειμένου να υλοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Θανάση Μανταλόβα ο οποίος αναφέρει ότι «η πλήρης χρηματοδότηση της ανακατασκευής της οδού Πανεπιστημίου αποδεικνύει τη δουλειά που γίνεται αλλά και την αποτελεσματικότητα που θέλουμε να μας διακρίνει σε όλες τις ενέργειές μας».

Στην ανακοίνωση του Δημαρχείου, σημειώνεται ότι η ανακατασκευή της οδού Πανεπιστημίου περιλαμβάνει εργασίες οδοποιίας και οδοφωτισμού και υδραυλικές εργασίες αποχέτευσης όμβριων υδάτων. Η απουσία δικτύου αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων δημιουργούνται έντονα προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων (μεγάλη κλίση της οδού).

Για τη σκοπιμότητα ανακατασκευής της οδού Πανεπιστημίου, το Δημαρχείο αναφέρει ότι ο δρόμος δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, λόγω και της εναλλακτικής χρήσης του από οδηγούς προκειμένου να συντομεύσουν τη διαδρομή τους προς το νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. «Η αναγκαιότητα της βελτίωσης-κατασκευής της οδού Πανεπιστημίου είναι επιτακτική καθώς η κατάσταση του υφιστάμενου καταστρώματος λόγω της μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης δεν είναι ικανοποιητική σε πολλά σημεία ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει και θα βελτιώσει την ασφαλέστερη κίνηση των πεζών της περιοχής» καταλήγει το Δημαρχείο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back