dodoni back
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (21-28 Οκτωβρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (21-28 Οκτωβρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2024, 20:17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρκετές εκδηλώσεις περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα αυτής της εβδομάδας (21-28 Οκτωβρίου) στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, οι εκδηλώσεις είναι:

21 Οκτωβρίου

Θέατρο: «Η μητέρα του Σκύλου»

Η πολύ καλή παράσταση «Η μητέρα του Σκύλου» από την Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση» ανεβαίνει στο λόμπι του ξενοδοχείου «Ermis», στις 21 Οκτωβρίου, στις 20:30.

Το βραβευμένο και πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημα Παύλου Μάτεσι προσαρμόστηκε σε σκηνική εκδοχή θεατρικού μονολόγου από την Ελευθερία Πανταζή η οποία και το ερμηνεύει σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νάκου. Η παράσταση συμμετείχε στο Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου Μονεμβασιάς όπου η Ελευθερία Πανταζή πήρε έπαινο ερμηνείας.

Εισιτήριο: 9 ευρώ, 7 ευρώ το μειωμένο.

Θέατρο: «Η αναπαράσταση της δίκης του Σωκράτη»

Η «Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη» του Δήμου Αβδελιώδη ανεβαίνει στις 21 Οκτωβρίου, στις 19:00, στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών (ΕΗΜ, Παρασκευοπούλου 4).

Το κείμενο της παράστασης είναι στα αρχαία ελληνικά, με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά και στα αγγλικά.

Ερμηνεύουν ο Gilles Decorvet και ο Μάρκος Παλαιός.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει η Πνευματική Κίνηση «Αρχαία Δωδώνη», η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Σινεμά: «Το παιδί με το ποδήλατο»

Το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» συνεχίζει το αφιέρωμά του στο σύγχρονο ευρωπαϊκό σινεμά. Στις 21 Οκτωβρίου, στις 20:15, στον χώρο του, στην οδό Κουντουριώτη 31, στα Γιάννενα, θα προβάλλει τη βραβευμένη ταινία των αδελφών Νταρντέν «Το παιδί με το ποδήλατο» (2011).

Παίζουν: Σεσίλ Ντε Φρανς, Τομά Ντορέ, Ζερεμί Ρενιέ.


22 Οκτωβρίου

Ομιλία του Στ. Τραχανά

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 18:30 στα παλιά σφαγεία, θα μιλήσει ο Στέφανος Τραχανάς, φυσικός, διευθυντής του Κέντρου Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Μathesis.

Η ομιλία του έχει τίτλο «Επιστήμη και Δημοκρατία σε ανήσυχους καιρούς. Η νέα δίκη του Γαλιλαίου» και τη διοργανώνουν οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και το βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης» με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του, «Ο Κύκλος: Επιστήμη και Δημοκρατία σε δύσκολους καιρούς» που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2024.

Tον κ. Τραχανά θα προλογίσει ο Σαμουήλ Κοέν, καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


23 Οκτωβρίου

Βιβλιοπαρουσίαση: «Η Διέξοδος…» του Χρ. Τσιάβου

Την ποιητική συλλογή του Χρήστου Τσιάβου «Η Διέξοδος...» παρουσιάζουν η Δημοτική Κοινότητα Ιωαννίνων και οι εκδόσεις «Οσελότος» την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 19:00, στην αίθουσα του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αγγελική Αγγέλη, δρ Φιλοσοφίας, η Κωνσταντίνα Ζήδρου, αρχαιολόγος, και ο Μίλτος Γήτας, δημοσιογράφος-ποιητής.

Ποιήματα θα απαγγείλει η Ελευθερία Αρλέτου, εκπαιδευτικός-ηθοποιός.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών.


25 Οκτωβρίου

Οι Passengers in Panic στο Studio 203

Οι Passengers in Panic έρχονται στα Γιάννενα, στις 25 Οκτωβρίου, στο Studio 203 στο ΚΕΠΑΒΙ (21.00, εισιτήρια 10 ευρώ προπώληση, 12 ταμείο, προπώληση σε Indian, Manthos optical). Μαζί τους στα Γιάννενα θα παίξουν οι En Stigma και οι Butter Moth που εμφανίζονται για πρώτη φορά.


25, 26 και 27 Οκτωβρίου

Θέατρο: «Ο Χάρτινος Τίγρης»

«Ison Theatrical Projects» ή αλλιώς «Ίσον» είναι μια εταιρία θεατρικών παραγωγών που ετοιμάζεται να ανεβάσει την πρώτη της παραγωγή τον «Χάρτινο Τίγρη» της Παρασκευής Ανεβλαβή στις 25, 26 και 27 Οκτωβρίου και στις 1, 2 και 3 Νοεμβρίου, στις 21:15, στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14).

Σκηνοθετεί ο Απόστολος Τζίμας. Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Γεωργούλας, Χρήστος Δημητρίου, Γιάννης Κράβαρης.

Εισιτήριο: 13 ευρώ, 10 ευρώ το μειωμένο. Προπώληση εισιτηρίων στο Rock Shop (Πουτέτση 1) και στο more.com.


26 Οκτωβρίου

Τζαμάλ στον Πολυχώρο Αγορά

Τζαμάλ live στον Πολυχώρο Αγορά. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10€ (περιορισμένη προπώληση) και 12€ (προπώληση & ταμείο). Ηλεκτρονική προπώληση και πληροφορίες για hard copy εισιτήρια στο website www.dynasty.gr.

 

27 και 28 Οκτωβρίου

Σινεμά: «Η βασίλισσα της καρδιάς»

Το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» συνεχίζει το αφιέρωμά του στο σύγχρονο ευρωπαϊκό σινεμά. Στις 27 και 28 Οκτωβρίου, στις 20:15, στον χώρο του, στην οδό Κουντουριώτη 31, στα Γιάννενα, θα προβάλλει τη βραβευμένη ταινία της Μέι ελ-Τούκι «Η βασίλισσα της καρδιάς» (2019).

Παίζουν: Τρίνε Ντίρχολμ, Γκούσταβ Λιντ, Μάγκνους Κρέπερ.



Οι εκθέσεις της Photometria

Το Φεστιβάλ της Photometria συνεχίζεται, με εκθέσεις που έχει στήσει σε διάφορους χώρους και σημεία της πόλης.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ