Oikonomou pisoi

ΕΚΙ κατά ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2022, 12:12

To Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του «στέλεχος του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ» ότι παρενέβη  σε υπόθεση τραυματισμού ξένου εργάτη -ενώ την υπόθεση είχε αναλάβει το ΕΚΙ- και, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΕΚΙ, «μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας Ιωαννίνων και τον εργοδότη κίνησαν άρον άρον διαδικασίες για να αποσπάσουν με ύπουλο τρόπο τη συμφωνία του εργάτη, που δεν ξέρει καν την ελληνική γλώσσα, για 551,42€».

Το ΕΚΙ αναφέρει επίσης ότι «η Επιθεώρηση Εργασίας λειτούργησε ως ‘δούρειος ίππος’. Είχε υποχρέωση να ελέγξει αν η συγκεκριμένη είναι πραγματική εκπρόσωπος σωματείου, αλλά βολεύτηκε με έναν ‘εκπρόσωπο’ που στοιχίζεται πλήρως με την εργοδοσία. Είχε υποχρέωση να ελέγξει αν ο  ομοεθνής εργάτης μπορούσε να είναι διερμηνέας, να τηρήσει τη σχετική διαδικασία».

Επίσης, καταγγέλλει «το στέλεχος και την πολιτική ηγεσία του ΝΑΡ για απάτη σε βάρος ενός εργάτη που είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να ξαναδουλέψει με κομμένα δάχτυλα, με σκοπό τη ζημιά του αλλοδαπού εργαζόμενου και τα κέρδη του εργοδότη».  

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back