ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ετοιμάζονται πρωτοβουλίες για τις μειονεκτικές περιοχές

Εικόνα του άρθρου Ετοιμάζονται πρωτοβουλίες για τις μειονεκτικές περιοχές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2018, 15:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιδιαίτερα προβληματισμένος είναι και ο Δήμος Ιωαννιτών με το θέμα των μειονεκτικών περιοχών και του επανακαθορισμού τους. Ήδη, έχει ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, ο οποίος ανακοίνωσε προ ημερών τη διάθεση για επανακαθορισμό των περιοχών. Στη συνάντηση θα παραβρεθεί η αντιδήμαρχος Βάσω Μέγα.

Δεν είναι μόνο ο Δήμος Ιωαννιτών όμως ανήσυχος. Εδώ και λίγες μέρες έχει εκφράσει επιφυλάξεις και η Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων, καθώς 48 κοινότητες αφαιρούνται από τον κατάλογο των 263 συνολικά περιοχών που χαρακτηρίζονται ως «μειονεκτικές» και μπορούν να τύχουν ωφελειών και ενισχύσεων που προκύπτουν από αυτό τον χαρακτηρισμό.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει έρθει ήδη σε επαφή με την ΕΑΣ Ιωαννίνων και έχει συγκαλέσει σύσκεψη στην ΠΕΔ με τους ενδιαφερόμενους, ενώ συνεργάζεται για το θέμα επιπλέον με τον ΤΟΕΒ και τους Δήμους Ζίτσας, Πωγωνίου και Δωδώνης.

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις, ο κ. Αραχωβίτης ανακοίνωσε ότι θα προστεθούν στο χάρτη μειονεκτικών περιοχών και άλλα διαμερίσματα με βοσκοτόπους ή/και με παραγωγικότητα μικρότερο του 100% του εθνικού μέσου όρου.

Εδώ, μπορείτε να δείτε τον κατάλογο με τις μειονεκτικές περιοχές σε όλη τη χώρα

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back