Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για Γέφυρα Πλάκας: «Αν δεν είχαμε επιμείνει…»

Εικόνα του άρθρου Για Γέφυρα Πλάκας: «Αν δεν είχαμε επιμείνει…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2019, 16:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου στην ανακατασκευή-αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας, με αφορμή την ολοκλήρωση της καμάρας του κεντρικού τόξου, επιχείρησε να αναδείξει ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου. 

«Είναι ένα έργο που συμβολίζει την ενότητα και την κοινή προσπάθεια. Δεν ήταν εύκολο να γίνει» είπε, και έκανε ιδιαίτερη μνεία στους μηχανικούς του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου και ιδίως στον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργο Σμύρη. Ευχαριστίες απηύθυνε και σε όσους βοήθησαν από την Περιφέρεια Ηπείρου και την εταιρία ΤΕΡΝΑ. «Αν δεν γίνονταν τα βάθρα, δεν θα γινόταν ποτέ το γεφύρι όπως ήταν κάποτε» είπε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν επικεφαλής της πρώτης φάσης των παρεμβάσεων στη Γέφυρα Πλάκας. 

Αναφορά έκανε και στην προμελέτη που είχε «περάσει» από το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, λέγοντας ότι «αν δεν υπήρχε επιμονή από πλευρά μας για την προμελέτη, για την οποία υπήρχαν αντιρρήσεις, πιθανόν να είχαμε χάσει το στοίχημα. Δυστυχώς πολλές φορές τα Κεντρικά Συμβούλια είναι μακριά και από την πραγματικότητα και την ορθή κρίση». 


* Φωτο αρχείου 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back