Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γερμανία-Ιωάννινα μέσα στο 2018;

Εικόνα του άρθρου Γερμανία-Ιωάννινα μέσα στο 2018;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2018, 15:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την προσδοκία της δημοτικής αρχής ότι μέσα στο 2018 θα επιτευχθεί η αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με τη Φραγκφούρτη ή το Ντίσελντορφ μετέφερε στους ομογενείς ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας κατά το ταξίδι του στη Γερμανία με αφορμή το 5ο αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό εγχείρημα που θα μας φέρει σίγουρα πιο κοντά. Θα ενισχύσει τις σχέσεις και τους δεσμούς μας, όχι μόνο με την κοινότητα των αποδήμων Ηπειρωτών, αλλά και με την επιχειρηματική κοινότητα της Γερμανίας. Με τις κατάλληλες δε συνέργειες και, βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, αυτή η αμφίδρομη σχέση και συνεργασία μπορεί να αποφέρει κοινά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες των αντίστοιχων περιοχών» ανέφερε ο δήμαρχος.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας δήλωσε, από την πλευρά του, αισιόδοξος για την πορεία των συζητήσεων με την αεροπορική εταιρία TUS (που εκτελεί το δρομολόγιο Λάρνακα-Ιωάννινα), αφήνοντας να εννοηθεί πως βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Διατύπωσε μάλιστα την εκτίμηση ότι «δεν θα αργήσει η ώρα που οι Ηπειρώτες που ζουν στη Γερμανία, θα δουν να ζωντανεύει ένα όνειρο δεκαετιών».

Στις επαφές της γιαννιώτικης αντιπροσωπείας συμμετείχε ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης και ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον «στόχο σύσφιξης των σχέσεων και ανταλλαγής απόψεων για την όσο το δυνατόν περισσότερη αναβάθμιση της Ηπείρου».

Κατά την παραμονή της στο Ντίσελντορφ και το Βούπερταλ, η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την υποστήριξη της Μητρόπολης Ιωαννίνων, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για το «5ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης» και στο forum για τον τουρισμό και τη γαστρονομία της Ηπείρου, συναντήθηκε με φορείς της αυτοδιοίκησης και παρουσίασε το σχέδιο ανάδειξης του τουριστικού προορισμού «Ιωάννινα», που προβάλλει ταυτόχρονα την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back