Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έλλειψη σε εμβόλια βλέπει η Μέρκελ

Εικόνα του άρθρου Γερμανία: Έλλειψη σε εμβόλια βλέπει η Μέρκελ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2021, 00:11
ΚΟΣΜΟΣ

Μπορεί στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός να εμφανίζεται αισιόδοξος, καθώς όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ δεν είναι και τόσο σίγουρη για την επάρκεια των εμβολίων.

«Το ερώτημα είναι, έχουμε αυτή τη στιγμή αρκετά εμβόλια; Είναι κρίσιμα τα δύο πρώτα τρίμηνα. Από το τρίτο τρίμηνο θα είναι πιθανότερο να μπορούμε να δώσουμε κάτι, παρά ότι θα χρειαζόμαστε επιπλέον», φέρεται να δήλωσε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της (CDU), πυροδοτώντας συζήτηση σχετικά με το εάν οι ποσότητες εμβολίων κατά του κορονοϊού επαρκούν προκειμένου να προχωρήσει ο αρχικός σχεδιασμός έως τα μέσα του έτους.

Σύμφωνα με την BILD, η Καγκελάριος ζήτησε μάλιστα από τα μέλη της Κ.Ο. του CDU να μην ψάχνουν να βρουν για αυτό ψεγάδια στον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν για την προμήθεια εμβολίων. Τον επαίνεσε μάλιστα για την διαχείριση της κρίσης.

Αναφορά στις ελλείψεις εμβολίων έκανε νωρίτερα σήμερα και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, επισημαίνοντας ότι σε ό,τι αφορά τη νέα παραγγελία των εμβολίων των Biontech/Pfizer από την ΕΕ, «υπήρχε η ανάγκη διόρθωσης, διαφορετικά δεν θα υπήρχε η νέα παραγγελία». Τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι ακόμη σαφές το πότε θα παραδοθεί η νέα παραγγελία.


Ο Κ. Μητσοτάκης

Και για να επιστρέψουμε στην πρώτη παράγραφο του κειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε, σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, ότι «θα έχουμε μέχρι τα τέλη Μαρτίου περί τα 4 εκατομμύρια εμβόλια οπότε θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 2.000.000 συμπολίτες μας.

Από τον Φεβρουάριο θα δημιουργηθούν τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα μπορούν να εξυπηρετούν μαζικούς εμβολιασμούς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για ενδεχόμενη αγορά εμβολίων και εκτός πλαισίου ΕΕ απάντησε: «Αυτό θα είχε νόημα για να καλυφθούν οι ανάγκες των δύο επόμενων μηνών. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιάσουμε τις ευρωπαϊκές συμφωνίες», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back