«Γενικά μέτρα» ζητάει και ο Στ. Καλογιάννης

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2020, 17:20

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης επικουρεί το αίτημα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων να περιληφθούν στα μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωναϊού οι επιχειρήσεις που πλήττονται και όχι μόνον όσες κλείνουν με κρατική εντολή

«Πρέπει τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, να μελετήσουν τα ληπτέα μέτρα και για κλάδους επιχειρήσεων οι οποίοι πλήττονται ήδη με σφοδρότητα λόγω του κορωναϊού σε ολόκληρη τη χώρα» τονίζει ο κ. Καλογιάννης και αναφέρει ως παράδειγμα τον κλάδο του τουρισμού ο οποίος πλήττεται οριζόντια, «ιδίως στους τουριστικούς προορισμούς όπως είναι η πόλη και ο νομός Ιωαννίνων, και όχι μόνον στις περιοχές όπου έχουν παρουσιαστεί κρούσματα».

Ο κ. Καλογιάννης πληροφορήθηκε για την κατάσταση από τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων και Τουριστικών Λεωφορείων Περιφέρειας Ηπείρου  Σταύρο Μανώλη, ο οποίος τον ενημέρωσε «για την απελπιστική κατάσταση του κλάδου, καθώς οι ακυρώσεις προγραμματισμένων εκδρομών (μαθητών, ΚΑΠΗ, εκδρομών εν όψει διακοπών του Πάσχα, και άλλες) είναι καθολικές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και του ζήτησε να ληφθούν οριζόντια μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν. Ζήτησε επίσης συνεργασία με την ΕΕ, καθώς το προβλεπόμενο κόστος είναι υψηλό για τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως τονίζει. Κατέθεσε επίσης σχετική αναφορά στη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back