ΗΠΕΙΡΟΣ

«Σχολικός τουρισμός» από Ηράκλειο στην Ήπειρο…

Εικόνα του άρθρου «Σχολικός τουρισμός» από Ηράκλειο στην Ήπειρο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2023, 19:33
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι πενθήμερες και γενικά, οι σχολικές εκδρομές αποκτούν, όπως φαίνεται… τουριστική διάσταση.

Σε αυτό συντείνει και η εκδήλωση παρουσίασης της Ηπείρου στο Ηράκλειο με θέμα «Σχολικός και Χειμερινός Τουρισμός», στο πλαίσιο του έργου: «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

Πέρα από τον κάπως… παράταιρο και σχηματικό τίτλο, η εκδήλωση στηρίχτηκε τόσο από την Περιφέρεια Ηπείρου, με δήλωση του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, όσο και από την αντίστοιχη περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, αλλά και την Ένωση Ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων.

Ο κ. Καχριμάνης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η Ήπειρος και η Κρήτη, είναι δύο περιφέρειες στις άκρες της χώρας με στενούς δεσμούς φιλίας, οι οποίες έχουν πολλά κοινά. Πρώτη στόχευση, είναι η ανάπτυξη τουριστικών ανταλλαγών, ώστε να μπορέσουν οι συμπατριώτες μας από την Κρήτη να γνωρίσουν τα αξιοθέατα, τα μνημεία αλλά και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει σε αφθονία η Ήπειρος».

Η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού της της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Γεωργία Μηλάκη, συγχάρηκε την Περιφέρεια Ηπείρου για την πρωτοβουλία της, τονίζοντας πως «οι δύο περιοχές έχουν να κερδίσουν από την τουριστική διασύνδεση, καθώς η Ήπειρος είναι ένας προορισμός που θα ενδιέφερε τους κατοίκους Κρήτης».

Υπενθυμίζεται ότι είναι ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιδοτούμενης αεροπορικής σύνδεσης των δύο πόλεων, πράγμα που κάνει τέτοιες συζητήσεις ακόμα πιο ενδιαφέρουσες.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΞΝΙ Σπύρος Σουρέλης είπε ότι «η Κρήτη είναι μία αγορά που ενδιαφέρει τους επιχειρηματίες του τουρισμού στην Ήπειρο. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν οι επαγγελματίες τουριστικοί πράκτορες της Κρήτης στις συναντήσεις με τους ξενοδόχους της Ηπείρου για σχολικές εκδρομές, οργανωμένες εκδρομές προς την Ήπειρο σε τριήμερα και αργίες, εκδρομές συλλόγων, αλλά και για να προωθήσουν συνδυαστικά πακέτα σε μεμονωμένους τα ταξιδιώτες».

Τέλος, η περιφερειακή σύμβουλος Θεσπρωτίας Ρεγγίνα Δηλαβέρη τόνισε ότι «στόχευση της Περιφέρειας Ηπείρου είναι η συνέργεια μεταξύ των περιφερειών της χώρας μας, για την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού στην Ήπειρο και τους 12 μήνες του χρόνου» και ότι «η Ήπειρος προσφέρεται ως ιδανικός προορισμός σχολικών και μεμονωμένων εκδρομών από την πανέμορφη Κρήτη».

Στην εκδήλωση έγιναν και συναντήσεις Β2Β με ταξιδιωτικούς πράκτορες της Κρήτης, ορειβατικούς συλλόγους και εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, με τους επιχειρηματίες του τουρισμού από την Ήπειρο.

με πληροφορίες από το ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back