ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γεφύρι Πλάκας: ο λόγος στα υπουργεία

Εικόνα του άρθρου Γεφύρι Πλάκας: ο λόγος στα υπουργεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2017, 17:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνάντηση είχε η Επιτροπή Παρακολούθησης για το Γεφύρι της Πλάκας, στην Περιφέρεια Ηπείρου. Στη συνάντηση έγινε μια ανασκόπηση όσων έχουν γίνει μέχρι τώρα και των δεδομένων για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν. Η επιτροπή εκτίμησε ότι οι τοπικοί φορείς ήταν «εντός χρόνου» για τις πρόδρομες εργασίες, αλλά και ότι πλέον, επείγει να πάρει άμεσες αποφάσεις το υπουργείο Πολιτισμού και το Υποδομών για τη χρηματοδότηση και τον τρόπο υλοποίησης του έργου. Για διευκρινίσεις για όλα αυτά, η επιτροπή θα επιδιώξει μια ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα, όπου θα καταθέσει τις απόψεις της για την κατασκευή του έργου.

Η σημερινή συνάντηση έγινε με πρόσκληση του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη και συμμετείχαν οι Β. Κασκάνης-Δ. Κουνάβος από ΥΝΜΤΕ Ηπείρου,  Δ. Καλιαμπάκος  (καθηγητής  ΕΜΠ), Χρ. Παπαβρανούσης (Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΗ), Γ. Σμύρης (Αντιπροσωπεία ΤΕΕ/τμ. Ηπείρου), Αλεξ. Λάμπρου (Αντιπρόεδρος Δ.Ε. ΤΕΕ/τμ. Ηπείρου), Ι. Σεντελές (Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων),  Χαρ. Στάμος (Μέλος Δ.Σ.- εκπρόσωπος Συλλόγου Προστασίας Αράχθου).

Ακόμα, συμφωνήθηκε ότι, με τη δεδομένη βούληση δηλαδή της οικογένειας Λούλη να χρηματοδοτήσει με 150.000 ευρώ μελέτες του έργου αναστήλωσης του γεφυριού, η επιτροπή σε συνεργασία με το Ε.Μ.Π. θα προχωρήσει στην εκπόνηση ορισμένων «πρόδρομων μελετών», όπως της υδραυλικής, προκειμένου να βοηθηθεί η ταχύτερη ωρίμανση του έργου.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back