ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γέφυρα Πλάκας το φθινόπωρο του 2019;

Εικόνα του άρθρου Γέφυρα Πλάκας το φθινόπωρο του 2019;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2018, 17:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την αισιοδοξία του ότι το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας μπορεί να στηθεί ξανά πάνω από τον Άραχθο το φθινόπωρο του 2019, δήλωσε δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

Πριν από δύο εβδομάδες συνεδρίασε η Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου στο Υπουργείο Πολιτισμού και σύμφωνα με τον κ. Σεντελέ, εκτίμησε ότι «ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του χαμένου χρόνου του φετινού καλοκαιριού αναπληρώθηκε, κάτι που οφείλεται τόσο στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, όσο και στο ότι οι εργασίες γίνονται με μεγάλη ένταση».

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ακόμα ότι πιστεύει πως θα λυθεί το πρόβλημα με τις εταιρίες αναψυχής στον Άραχθο. Το θέμα ήδη συζητήθηκε στην Επιτροπή Παρακολούθησης και έχει ήδη τεθεί στην Επιστημονική Επιτροπή, που μαζί με την επιβλέπουσα υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, τον ανάδοχο και τις εταιρείες, θα προσπαθήσουν να βρουν έναν τρόπο, έτσι ώστε, έστω και κατά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα, να μπορεί να υπάρξει διέλευση των πλωτών μέσων μέσα από το εργοτάξιο.

«Οι δραστηριότητες στον Άραχθο είναι συνυφασμένες με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής γενικότερα, όχι μόνο των Τζουμέρκων. Είναι υποχρέωση μας να μπορέσουμε να τις διευκολύνουμε», είπε ο κ. Σεντελές, μεταξύ άλλων.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back