ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Βομβάρδισαν τρία νοσοκομεία και ένα σχολείο

Εικόνα του άρθρου Γάζα: Βομβάρδισαν τρία νοσοκομεία και ένα σχολείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2023, 19:05
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν την Παρασκευή τρία νοσοκομεία και ένα σχολείο στη Γάζα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους, ενώ μια χερσαία μάχη βρισκόταν σε εξέλιξη σε ένα άλλο νοσοκομείο, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Γάζα, όπου βρίσκουν καταφύγιο έως και 50.000 άνθρωποι, βρίσκεται αντιμέτωπο με βομβαρδισμούς.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον ή κοντά σε τέσσερα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί της Παρασκευής, καθώς το επισφαλές σύστημα υγείας της περιοχής αγωνίζεται να αντιμετωπίσει χιλιάδες ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί ή εκτοπιστεί στον πόλεμο του Ισραήλ κατά των μαχητών της Χαμάς.

Τα νοσοκομεία βρίσκονται στη βόρεια Γάζα, όπου, σύμφωνα με το Ισραήλ, έχουν συγκεντρωθεί οι μαχητές της Χαμάς που επιτέθηκαν εναντίον της τον περασμένο μήνα, και είναι γεμάτα από εκτοπισμένους ανθρώπους, καθώς και ασθενείς και γιατρούς. Το Ισραήλ λέει ότι η Χαμάς τα χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες, κάτι που η ομάδα αρνείται.

Τα ισραηλινά άρματα μάχης, τα οποία προελαύνουν στη βόρεια Γάζα εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες, έχουν λάβει θέσεις γύρω από τα νοσοκομεία Nasser Rantissi, Children's και Eye, καθώς και το νοσοκομείο Al-Quds, δήλωσε νωρίτερα το ιατρικό προσωπικό, προκαλώντας συναγερμό.

«Το Ισραήλ εξαπολύει τώρα πόλεμο στα νοσοκομεία της πόλης της Γάζας», δήλωσε στο Reuters ο Μοχάμαντ Αμπού Σελμέγια, διευθυντής του νοσοκομείου Σίφα, το οποίο χτυπήθηκε από πύραυλο νωρίς την Παρασκευή.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας Άσραφ Αλ Κίντρα δήλωσε ότι το Ισραήλ βομβάρδισε πέντε φορές τα κτίρια του νοσοκομείου Al-Shifa. 

«Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν στην επίθεση νωρίς το πρωί», δήλωσε τηλεφωνικά. Βίντεο που επαληθεύτηκαν από το Reuters έδειχναν σκηνές πανικού και ανθρώπους καλυμμένους με αίμα.

Ο Σελμέγια δήλωσε αργότερα ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στο σχολείο Al-Buraq στην πόλη της Γάζας, όπου βρίσκουν καταφύγιο άνθρωποι των οποίων τα σπίτια είχαν καταστραφεί.

Ο Παλαιστινιακός Ερυθρός Σταυρός ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβολούσαν στο νοσοκομείο Αλ-Κουντς και υπήρξαν βίαιες συγκρούσεις, με ένα άτομο να σκοτώνεται και 28 να τραυματίζονται, τα περισσότερα από αυτά παιδιά.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι έπληξε περισσότερους από 15.000 «τρομοκρατικούς στόχους» στη Λωρίδα της Γάζας και εντόπισε 6.000 όπλα από την αρχή του πολέμου.

Mε πληροφορίες από Reuters. Φωτογραφία αρχείου



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back