Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Game of Thrones σεζόν 7 τέλος. Και τώρα;

Εικόνα του άρθρου Game of Thrones σεζόν 7 τέλος. Και τώρα;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2017, 13:57
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η έβδομη σεζόν του Game of Thrones έλαβε τέλος με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο που μπορεί να τελειώσει ένας τηλεοπτικός γύρος και άφησε τους τηλεθεατές που την παρακολουθούν με δύο μεγάλες αγωνίες:

Πρώτον, τι στο κέρατο περισσότερο μπορεί να γίνει στην τελευταία σεζόν της σειράς, που θα εντυπωσιάσει το κοινό περισσότερο από όσο το εντυπωσίασε φέτος, ειδικά τη στιγμή που τα επεισόδια θα είναι λιγότερα και σχεδόν δίωρα και δεύτερον, πότε θα ξεκινήσει ο όγδοος και τελευταίος κύκλος;

Στην πρώτη ερώτηση, μπορούν να απαντήσουν μόνο οι δημιουργοί (συνειδητή η επιλογή της λέξης) της σειράς, Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντάνιελ Γουάις. Οι δύο κορυφαίοι αυτή τη στιγμή σεναριογράφοι του Χόλιγουντ, έχουν πάρει επ’ ώμου τη σειρά, μιας και ο δημιουργός της, ο Τζωρτζ Μάρτιν δεν ασχολείται πλέον. Έτσι και αλλιώς, οι διαφορές με τα βιβλία είναι ήδη πολλές και η γενική εκτίμηση είναι ότι ο Μάρτιν έχει δώσει την κατεύθυνση και το τέλος, αλλά μάλλον τα έχει πάρει και στο κρανίο με τις πολλές παρεμβάσεις που έχουν γίνει.

Στην δεύτερη, οι καιροί ου μενετοί. Ήδη, η φετινή σεζόν ξεκίνησε τρεις μήνες αργότερα σε σχέση με τις προηγούμενες. Τα γυρίσματα της όγδοης αναμένονται κάπου στον Οκτώβριο και μέχρι στιγμής, οι οιωνοί δείχνουν τους πρώτους μήνες του 2019 ως πιθανότερη ημερομηνία, με τους συντελεστές πάντως να παίζουν το παιχνίδι της προσμονής.

Το θέμα όμως παραμένει άλλο: τι γίνεται με την ιστορία του «Τραγουδιού του πάγου και της φωτιάς»; Η έβδομη σεζόν, όσο εντυπωσιακή και αλματώδης στην ανάπτυξη της ήταν, άλλο τόσο «Δυναστεία» έγινε και προς την τηλεοπτική τσιχλόφουσκα κύλησε. Τα πέντε μέχρι στιγμής βιβλία δεν είναι απλώς μια ιστορία με δράκους, ζόμπι και βασιλιάδες, αλλά μια διεστραμμένα εξαιρετική αποτύπωση των κοινωνικών συνθηκών και των πολιτικών δολοπλοκιών, χωρίς μόνο μανιχαϊσμούς «καλοί βασιλιάδες-κακοί βασιλιάδες».

Ένα καλό της, εντυπωσιακής στο σύνολό της σεζόν, είναι ότι διέλυσε τις περισσότερες θεωρίες που κυκλοφορούν γύρω από την εξέλιξη του βιβλίου και πήγε πιο μπροστά από αυτές. Το Game of Thrones έχει εξελιχθεί σε κοινωνικό φαινόμενο, με τις σελίδες στο Reddit και τα κανάλια στο Youtube που «αναλύουν» κάθε επεισόδιο και «εξηγούν» διάφορες θεωρίες, να έχουν από καιρό ξεπεράσει το στάδιο της πλάκας και να προκαλούν ενίοτε την απορία για το πού πάμε ως είδος…

Για τις διαφορές με τα βιβλία τα έχουμε πει ήδη. Τώρα, απομένει να δούμε εάν ο Μάρτιν θα δεήσει να κυκλοφορήσει το έκτο βιβλίο της σειράς στο μεσοδιάστημα των τηλεοπτικών περιόδων, έχοντας την ελπίδα ότι θα είναι πραγματικά διαφορετικά από όσα είδαμε στην τηλεόραση και θα διατηρούν την αίσθηση της απόγνωσης που προκαλεί η πλοκή τους.

Μέχρι λοιπόν το επεισόδιο S08E01, βάλαρ μοργκούλις…


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back