Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Game of thrones: τι λέει το βιβλίο, τι γίνεται στη σειρά

Εικόνα του άρθρου Game of thrones: τι λέει το βιβλίο, τι γίνεται στη σειρά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2017, 22:46
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Καταρχάς, επίκεινται ΤΕΡΑΣΤΙΑ spoilers και προλεγόμενα, οπότε όποιοι-ες δεν επιθυμούν να τα υποστούν, ας μην διαβάσουν πιο κάτω. Αλλά επειδή εδώ δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα, ιδού ένας οδηγός για να ξέρετε πού βρίσκεστε, εάν έχετε παρακολουθήσει μόνο το βιβλίο ή μόνο τη σειρά του Τζωρτζ Μάρτιν που μπαίνει στον έβδομο και προτελευταίο της κύκλο στις 16 Ιουλίου. Βιβλίο και σειρά δεν συμβαδίζουν, ενώ αρκετές φορές τα γεγονότα του τηλεοπτικού σήριαλ καθορίζονται και από τις βουλήσεις των θεατών. Για παράδειγμα, το επεισόδιο με τα γεγονότα στο Ντορν ήταν αυτό με τη λιγότερη τηλεθέαση, οπότε Sand Snakes μάλλον δεν θα δούμε πολύ, στο προσεχές μέλλον. Ενώ λοιπόν ήδη έχει βγει στον αέρα το τρέιλερ μιας σεζόν που προμηνύεται επική, ιδού τα βασικά που ισχύουν στα βιβλία, σε σύγκριση με τη σειρά (σημειωτέον ότι η σειρά είναι μπροστά από τα εκδοθέντα βιβλία). Σημειώστε επίσης ότι αρκετά πράγματα που γίνονται στη σειρά, ίσως προκύψουν και στο βιβλίο, στο οποίο η ιστορία είναι πιο πίσω αυτή τη στιγμή.

Ο Στάνις ζει


Ο Στάνις Μπαράθεον, ο μικρός σταλινίσκος του Game of Thrones, στα βιβλία ζει κανονικότατα. Δεν βασιλεύει, αλλά δεν έχει σκοτωθεί κιόλας, όπως παρουσιάζεται στη σειρά. Μάλιστα, αν διαβάσετε ένα από τα κεφάλαια του ανέκδοτου ακόμα βιβλίου «Winds of Winter», θα δείτε ότι ενδεχομένως έχει το πάνω χέρι… Επίσης, ζει κανονικά ο Ρους Μπόλτον που στο σήριαλ, το σκοτώνει ο νόθος γιος του, Ράμσι.

Η Σάνσα είναι ακόμα στο Έιρι


Όχι, το κορίτσι μας δεν το πήρε ο ημίτρελος σαδομαζό μπάσταρδος του Μπόλτον. Η Σάνσα είναι ακόμα undercover στο Έιρι, υπό την προστασία του Μικροδάχτυλου που την πλασάρει ως νόθα του κόρη. Στη θέση της, στο νυφικό κρεβάτι του Ράμσι, είναι η Τζέιν Πουλ, πρώην κολλητή της στο Γουίντερφελ.

Ο Τύριον είναι μισθοφόρος


Ο Τύριον Λάνιστερ, αγαπημένη φυσιογνωμία της σειράς, δεν είναι «χέρι» της Ντενέρις, αλλά βολοδέρνει στη σκλαβιά, μέχρι που προσεγγίζει τη βασίλισσα, αλλά ακόμα δεν έχουν συναντηθεί επισήμως. Έχει καταφέρει να γίνει μέλος των Second Sons, του λόχου μισθοφόρων που πολεμάει εναντίον της Ντενέρις (μέχρι νεωτέρας όμως). Ο Τζόρα Μόρμοντ είναι μαζί του και δεν πηγαίνει στη Βάες Ντοθράκ μαζί με τον Ντάριο Ναχάρις. Επίσης, ο Μόρμοντ, αν εξαιρεθεί ότι έχει φάει το ξύλο της αρκούδας (λογοπαίγνιο ειρωνικό για το προσωνύμιο του οίκου του), δεν έχει προσβληθεί από οστρακιά. Αντίθετα, αυτός που είναι άρρωστος, είναι ο Τζον Κόνιγκτον.

Τα αδέρφια Γκρέιτζοϊ θα συναντηθούν, αλλά όχι εκεί που νομίζετε


O Θίον είναι ακόμα δούλος-s&m toy του Ράμσεϊ και δεν είναι μαζί με την αδερφή του Άσα (Γιάρα στο σήριαλ), οπουδήποτε, είτε στα Iron Islands είτε στη Μηρήν. Δραπετεύει όντως όμως, με την Τζέιν Πουλ, προς το τέλος του πέμπτου βιβλίου. Η δε αδερφή του, είναι αιχμάλωτη του Στάνις Μπαράθεον και κατόπιν, σύμμαχός του.

Ντάβος Σίγουορθ: Σε αποστολή


Ο Ηλίας Ηλιού του GoT είναι ακόμα παρα τω Στάνις, αλλά σε αποστολή: έχει πάει στο Λευκό Λιμάνι για να κερδίσει τη συμμαχία του οίκου Μάντερλι και το τέλος των βιβλίων, το βρίσκει στην αναζήτηση του Ρίκον Σταρκ. Αυτός, είναι επίσης ζωντανός και βρίσκεται στο δυσοίωνο νησί του Σκάγκος

Η Άρυα; Ως έχει (σχεδόν)

Ίσως η πιο κοντινή στο στόρι του βιβλίου, είναι η Άρυα Σταρκ που όντως κάνει αυτά που της αποδίδονται και, ενδεχομένως, αν το σενάριο της έκτης σειράς είναι στο storyline του επόμενου βιβλίου, τότε έχουμε δει τι ακριβώς της έχει συμβεί.

Ο Βάρυς ξέρουμε πού είναι (και δεν είναι στο Μηρήν)

Μετά τη δολοφονία του πατέρα Λάνιστερ από τον υιό, ο Βάρυς εξαφανίζεται. Εμφανίζεται πάλι στο τέλος του βιβλίου, ως αυτός που σχεδίασε τη δολοφονία του Κίβαν Λάνιστερ. Στο Μηρήν όμως, δεν έχει πάει, ακόμα τουλάχιστον.

Ο Λόρας Ταϊρέλ περνάει δύσκολα


Ο φλώρος υιός Ταϊρέλ, δεν είναι στη φυλακή των μουτζαχεντίν του επτάθεου, αλλά έχει φύγει για εκστρατεία στο Ντράγκονστοούν (την έδρα του Στάνις). Εκεί όμως, προσπαθώντας να καταλάβει το φρούριο, τραυματίζεται σοβαρά.

Ο Μελανιχθύς ζει και κολυμπάει


Ο Μπρύντεν Τάλι, θείος των Σταρκ και αδερφός της Κάτλιν (που τη χάσαμε στη σειρά, όχι όμως και στα βιβλία), μπορεί να χάνει το φρούριό του, αλλά αντίθετα με το σήριαλ, ζει και ξεφεύγει κολυμπώντας (αλλιώς τι Μελανιχθύς θα ήταν;)

Οι Μαρτέλ είναι μια χαρά


Αν εξαιρέσει κανείς τον Όμπερυν που πέθανε με το γνωστό τρόπο σε βιβλίο και σειρά, οι υπόλοιποι Μαρτέλ είναι μια χαρά και ραδιουργούν. Στο βιβλίο δεν έχει γίνει το πραξικόπημα των συνταγματαρχών… συγγνώμη, των «φιδιών της άμμου», αλλά αντίθετα, φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο που στο σκέλος το οποίο αναφέρεται στη Ντενέρις, δεν πάει και τόσο καλά.

Οι Λάνιστερς είναι κάπως ζορισμένοι


Καταρχάς, η Μυρσέλλα δεν σκοτώνεται στο Ντορν, αλλά τραυματίζεται σοβαρά, σε μια απόπειρα στέψης της. Ο Τζέιμι κάπου χάνεται, μαζί με τη Μπριέν του Ταρθ, η οποία επίσης δεν βρίσκεται μαζί με τους βόρειους, όπως προκύπτει από τη σειρά, αλλά έχει συναντήσει ένα γνωστό πρόσωπο-έκπληξη.

Οι Ταργκάριεν δεν είναι μόνο όσοι γνωρίζουμε

Το πέμπτο βιβλίο της σειράς τελειώνει με μια εισβολή. Όχι όμως αυτή που εννοεί η έκτη τηλεοπτική σεζόν, αλλά εκείνη του Έγκον Ταργκάριεν, του ανιψιού της Ντενέρις, ο οποίος επέζησε των προ της σειράς γεγονότων, και με τη βοήθεια του Τζον Κόνιγκτον εισβάλλει στο Γκρίφιν Ρουστ.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back