Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Το χρίσμα στον Φρανσουά Φιγιόν

Εικόνα του άρθρου Γαλλία: Το χρίσμα στον Φρανσουά Φιγιόν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2016, 00:04
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγίον είναι ο νικητής των προκριματικών εκλογών της κεντροδεξιάς στη Γαλλία και μάλιστα με μεγάλη διαφορά

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, με βάση τα στοιχεία από 2.121 εκλογικά κέντρα σε σύνολο 10.228, ο Φιγιόν συγκεντρώνει το 69,5% των ψήφων, έναντι 30,5%  του επίσης πρώην πρωθυπουργού και δημάρχου του Μπορντό, Αλέν Ζιπέ

Ο Τιερί Σολέρ, πρόεδρος της Επιτροπής που οργανώνει την ψηφοφορία στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε σε δημοσιογράφους σήμερα ότι η συμμετοχή ανερχόταν σε άνω των 2,9 εκατομμυρίων ψηφοφόρων στις 18.00 ώρα Ελλάδας, με το 78% των εκλογικών τμημάτων να λαμβάνεται υπόψη.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο 62χρονος Φιγιόν ανέφερε ότι «τώρα θα πρέπει να πείσω όλη τη χώρα ότι το πρόγραμμά μας είναι το μόνο που μπορεί να μας πάει μπροστά».

Όπως σχολιάζει το Reuters, τα βλέμματα στρέφονται τώρα στους Σοσιαλιστές με τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βάλς να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα της χώρας. Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τις προθέσεις του σχετικά με το ενδεχόμενο εκ νέου διεκδίκησης της γαλλικής προεδρίας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back