Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Φρανσουά Φιγιόν: Ζήτησε συγγνώμη και παραμένει υποψήφιος

Εικόνα του άρθρου Φρανσουά Φιγιόν: Ζήτησε συγγνώμη και παραμένει υποψήφιος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2017, 00:00
ΚΟΣΜΟΣ

Ζητά συγνώμη, αλλά δεν αποσύρεται από την κούρσα των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας ο υποψήφιος του κεντροδεξιού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο Φρανσουά Φιγιόν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, επιβεβαίωσε ότι θα παραμείνει υποψήφιος, παρά την υπόθεση με τις αμοιβές της συζύγου του για εργασία που δεν έκανε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Le Canard Enchainé.

Ο πρώην Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο πραγματικός στόχος που υφίσταται πρωτοφανή επίθεση για την σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά είναι ότι επιδιώκεται η τελική αναμέτρηση των προεδρικών εκλογών να είναι ανάμεσα στον Εμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λεπέν.

Ανέφερε ότι δεν θα αφήσει τα ΜΜΕ να τον δικάσουν και πως ο μοναδικός, που μπορεί να τον κρίνει δεν είναι άλλος από τον γαλλικό λαό.

«Κατανοώ την ανάγκη να διευκρινίσω τα πράγματα και θα το κάνω, θα το κάνω γιατί δεν έχω τίποτα να κρύψω», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Φιγιόν. «Δεν μπορώ να δεχτώ τις αβάσιμες κατηγορίες. Στα 32 χρόνια μου στην πολιτική δεν είχα ποτέ κανένα νομικό πρόβλημα, ποτέ δεν έχω παραβεί τον νόμο και τις δικές μου αξίες», τόνισε.

«Ναι, προσέλαβα την σύζυγό μου ως συνεργάτιδα. Ήταν στη συνέχεια και συνεργάτιδα του αντικαταστάτη μου στην Εθνοσυνέλευση, πριν ξαναγίνει συνεργάτις μου. Είχε τον συγκεκριμένο ρόλο για 15 χρόνια, για έναν μισθό 3.677 ευρώ τον μήνα καθαρά, μισθό απόλυτα δικαιολογημένο για ένα άτομο με ανώτατη μόρφωση στα νομικά και στη φιλολογία», είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας μεταξύ του 2007 και του 2012.

«Εργαζόμενος μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά μου, τους έδωσα ένα προνόμιο λόγω εμπιστοσύνης το οποίο σήμερα αντιμετωπίζεται με δυσπιστία. Ήταν λάθος και ζητώ συγγνώμη από τους Γάλλους», υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας.

«Έχω σταματήσει κάθε συνεργασία με μέλη της οικογένειάς μου εδώ και τρία χρόνια, σε αντίθεση με πολλούς από εκείνους που σήμερα μου κάνουν μαθήματα», κατέληξε ο δεξιός Γάλλος πολιτικός.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back