Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Σε νέα καραντίνα το Παρίσι

Εικόνα του άρθρου Γαλλία: Σε νέα καραντίνα το Παρίσι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2021, 23:20
ΚΟΣΜΟΣ

Την επιβολή νέας καραντίνας ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνησης, από αύριο Παρασκευή, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων για 16 διαμερίσματα της Γαλλίας, ανάμεσά τους το Παρίσι και η ευρύτερη περιοχή του Ιλ ντε Φρανς, εξαιτίας της διασποράς της πανδημίας Covid-19 στη χώρα, με τον απολογισμό των νεκρών να προσεγγίζει τους 100.000.

«Νέα μαζικά μέτρα αναχαίτισης της επιδημίας θα εφαρμοστούν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και για 4 εβδομάδες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, διευκρινίζοντας, εντούτοις, ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης η νέα καραντίνα θα είναι λιγότερο αυστηρή σε σύγκριση με τα προηγούμενα καθολικά λοκντάουν.

Τα καταστήματα με τα αναγκαία προϊόντα, μεταξύ αυτών τα βιβλιοπωλεία, θα παραμείνουν ανοικτά και οι εξωτερικές δραστηριότητες θα επιτρέπονται σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, ωστόσο οι μετακινήσεις μεταξύ των περιφερειών θα απαγορεύονται.

Ο Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε, επίσης, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα θα ξεκινά μία ώρα νωρίτερα, στις 20.00 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back