ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γ. Ζάψας: «Αδιόρθωτη η περιφερειακή αρχή»

Εικόνα του άρθρου Γ. Ζάψας: «Αδιόρθωτη η περιφερειακή αρχή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2020, 18:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κατατμήσεις έργων στο όριο των αναθέσεων (24.800 ευρώ), αναθέσεις και παρατάσεις έργων στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου καταγγέλλει η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση στην οποία τα 25 από τα 57 θέματα αφορούσαν αναθέσεις έργων, από προμήθεια υλικών μέχρι παραγωγή βίντεο (δείτε τη σημερινή ατζέντα της ημερήσιας διάταξης εδώ).

«Κάποιες από αυτές δικαιολογούν τη σκοπιμότητα ως έκτακτες και αναγκαίες παρεμβάσεις σε καιρό υγειονομικής κρίσης ή λόγω καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών, όπως ο πρόσφατος σεισμός στο Φανάρι, όχι όμως και 25 αναθέσεις σε μια ημέρα! Κάτι δεν πάει καλά και πρέπει επιτέλους η περιφερειακή αρχή να διορθώσει. Επιβάλλεται να διορθώσει!» τονίζει και χαρακτηρίζει την περιφερειακή αρχή «αδιόρθωτη».

Όσο για τις παρατάσεις έργων, η παράταξη αναφέρει ότι αυτές τείνουν να γίνουν κανόνας. Και εξηγεί το φαινόμενο ως εξής: «Οι εργοληπτικές εταιρίες πάνε σε παράταση εργασιών είτε γιατί πήραν ‘χτυπημένα’ τα έργα με εκπτώσεις μεγαλύτερες από 50% που δεν βγαίνουν, για να πάρουν νέες τιμές με ανακεφαλαιωτικούς πίνακες, είτε γιατί έχουν προβλήματα κίνησης κεφαλαίων και καθυστερούν ή για άλλους λόγους δεν κατασκευάζουν τα έργα στον προβλεπόμενο χρόνο. Πήραν τα έργα το καλοκαίρι και επικαλούνται τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα αλλά ο χειμώνας φέτος ήταν σαν άνοιξη στην Ήπειρο!».

Το «Κοινό των Ηπειρωτών», στην ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει το ισχύον νομικό πλαίσιο για τα έργα, και για άλλη μια φορά επαναφέρει την πρότασή του για δημόσιες συνεδριάσεις όλων των επιτροπών της Περιφέρειας και σε καιρούς κορονοϊού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back