Oikonomou pisoi
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Γ. Αμυράς: Μία από τα ίδια για το περιβάλλον

Εικόνα του άρθρου Γ. Αμυράς: Μία από τα ίδια για το περιβάλλον
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2023, 00:30
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, έρχεται να υποστηρίξει την πολιτική της ΝΔ στον τομέα του περιβάλλοντος.

Κάνει δε αναφορά στο έργο που υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη «στην πρώτη τετραετία» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει. «Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σηκώσαμε ‘ασπίδα’ για την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας» σημειώνει.

Ειδικά για το νομό Ιωαννίνων, αναφέρεται στα «Απάτητα Βουνά» του Σμόλικα και της Τύμφης, στους καθαρισμούς δασών και σε αναδασώσεις κλπ.

Ειδική αναφορά κάνει στο Προεδρικό Διάταγμα για την Παμβώτιδα, για το οποίο, όπως υποστηρίζει, «προχωράει». «Ύστερα από καθυστέρηση δεκαετιών, θα γνωρίζουμε πώς θα προστατεύσουμε τα πλούσια οικοσυστήματα των Ιωαννίνων και με ποιους κανόνες θα επιτρέπονται ανθρωπογενείς δραστηριότητες δημιουργώντας ένα σημαντικό χωροταξικό και αναπτυξιακό εργαλείο για τον τόπο μας» αναφέρει. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό τελείωσε η δημόσια διαβούλευση επί της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης, που αποτελεί προϋπόθεση για το Προεδρικό Διάταγμα. Επί της μελέτης αυτής, έχουν κατατεθεί πολλές παρατηρήσεις από τους τοπικούς φορείς.

Τέλος ο κ. Αμυράς επαναλαμβάνει τα περί ηλεκτροκίνησης στα επιβατικά πλοιάρια της λίμνης με χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ, στην παραχώρηση ενός ηλεκτρικού σκάφους στην ΕΛΑΣ για περιπολίες στην Παμβώτιδα και στην προκήρυξη διαγωνισμού για την αγορά αμφίβιου μηχανήματος για τον καθαρισμό των καλαμιώνων. Και κλείνει με τις προτάσεις χρηματοδότησης στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ για δημιουργία μονοπατιών από πέντε Δήμους.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back