Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Γ. Αμυράς: «Αλίμονο αν ένας υπουργός έδινε μια άδεια…»

Εικόνα του άρθρου Γ. Αμυράς: «Αλίμονο αν ένας υπουργός έδινε μια άδεια…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2022, 19:11
ΗΠΕΙΡΟΣ

Oποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο επί της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος για την εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου στη Λωρίδα Σαγιάδας απέφυγε να κάνει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο του δασικού συμποσίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Η αδειοδότηση εγκατάστασης μονάδας ασφαλτικών στη Σαγιάδα, στην περιοχή όπου υπάρχουν μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας προκάλεσε την έντονη αντίδραση φορέων της Θεσπρωτίας αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης τόσο σε διοικητικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο.

Ο κ. Αμυράς παρέπεμψε στις υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, λέγοντας ότι «η πολιτική ηγεσία δεν εμπλέκεται στο πλέγμα των αδειοδοτήσεων. Αλίμονο αν ένας υπουργός έδινε μια άδεια ή την καταργούσες… Αν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, καλά κάνουν και αδειοδοτούν οι υπηρεσίες». Πρόσθεσε δε ότι «οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται, λαμβάνεται βάσει του εθνικού και ενωσιακού δικαίου» όπως και ότι η πολιτεία έχει τα κατάλληλα εργαλεία να βρίσκει λύσεις όταν υπάρχουν τεκμηριωμένες αντιδράσεις.

Σε διαφορετική κατεύθυνση κινείται ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας ο οποίος, σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται στην αντίθεσή του σε αυτή τη μονάδα ασφαλτικών από την εποχή που ήταν νομάρχης Θεσπρωτίας. «Η θέση μου παρέμεινε διαχρονικά η ίδια και δεν αλλάζει» τονίζει.

Και στη συνέχεια απαντά στον βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κάτση, ο οποίος έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του για τη «Μαξίμου Α.Ε. που άπλωσε τα πλοκάμια της και στο νομό μας, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της όλη την τοπική κοινωνία, το Προεδρικό Διάταγμα για την επέκταση της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώθηκε επί ΝΔ». Ο κ. Γιόγιακας κατηγορεί τον κ. Κάτση ότι «βιάστηκε να κομματικοποιήσει το θέμα» και να «μη τα βάζει όλα στον μύλο μιας τυφλής και τοξικής αντιπολίτευσης», επισημαίνοντας ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρατάθηκε δύο φορές η ισχύς της άδειας εγκατάστασης για τη συγκεκριμένη μονάδα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back