Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Φωτογραφίστε την «πόλη που δεν ξέρουμε»

Εικόνα του άρθρου Φωτογραφίστε την «πόλη που δεν ξέρουμε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2020, 17:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένας διαγωνισμός φωτογραφίας για μαθητές και ένας διαγωνισμός για το ομορφότερο μπαλκόνι για του χρόνου

Έναν διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Η πόλη που δεν ξέρουμε» για μαθητές για φέτος και έναν άλλο διαγωνισμό για το ομορφότερο μπαλκόνι, για το 2021 όμως, ετοιμάζει ο Δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος.

Τη διεξαγωγή του διαγωνισμού φωτογραφίας ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Προστασίας Περιβάλλοντος και Λίμνης Βασίλης Βλέτσας, υπογραμμίζοντας ότι οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία δεν επιτρέπουν την υλοποίηση των προγραμματισμένων δράσεων.

Όπως τόνισε, «οι μαθητές καλούνται να αποτυπώσουν γωνιές και τοπία των Ιωαννίνων που σχετίζονται με το περιβάλλον και δεν είναι ευρέως γνωστά, με στόχο να μας παρουσιάσουν μια διαφορετική πόλη. Μια πόλη με ξεχωριστή ομορφιά, μια πόλη που αξίζει να επισκεφθείς, μια πόλη που αξίζει να ζεις!».

Οι τρόποι συμμετοχής είναι απλοί:

- Οι μαθητές αποτυπώνουν μέσω του κινητού ή του φωτογραφικού φακού μια φωτογραφία «της πόλης που δεν ξέρουμε».

- Τυπώνουν τη φωτογραφία και την αποστέλλουν μαζί με τα στοιχεία τους στη Διεύθυνση: Δημαρχείο Ιωαννίνων, Πλατεία Δημοκρατίας 5, Ιωάννινα, με την ένδειξη «Διαγωνισμός Φωτογραφίας».

Οι φωτογραφίες που θα συγκεντρωθούν, θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή που θα συσταθεί και θα βραβευτεί η καλύτερη.

Ο διαγωνισμός λήγει στις 31 Αυγούστου 2020.

Το βραβείο θα είναι μια φωτογραφική μηχανή.

Ο/η τυχερός/ή θα ανακοινωθεί, ενώ όλες οι φωτογραφίες που θα αποστείλουν οι μαθητές, θα περιλαμβάνονται σε έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Το μπαλκόνι

Εκτός από τον φετινό διαγωνισμό φωτογραφίας που απευθύνεται σε μαθητές, στόχος όπως ανέφερε ο κ. Βλέτσας, είναι και η κινητοποίηση των ενηλίκων, που αγαπούν τα φυτά.

«Κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, μας δόθηκε η ευκαιρία να… γνωρίσουμε ξανά χώρους των σπιτιών μας, που δεν είχαμε χρόνο να ανακαλύψουμε και να απολαύσουμε δημιουργικές στιγμές. Όπως τα μπαλκόνια μας» τόνισε ο αντιδήμαρχος και κάλεσε τους Γιαννιώτες να προετοιμαστούν από τώρα για το ομορφότερο μπαλκόνι, το οποίο θα βραβευτεί την άνοιξη του 2021, με αφορμή και πάλι την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. «Επειδή όμως η μεταμόρφωση ενός μπαλκονιού απαιτεί χρόνο, προαναγγέλλουμε τον διαγωνισμό από σήμερα, δίνοντας το έναυσμα για δημιουργία» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.


Διαβάστε εδώ ένα αφιέρωμα του Τύπου Ιωαννίνων στα πιο ιδιαίτερα μπαλκόνια της πόλης

ΣΧΟΛΙΑ
Χρήστος
Τυπώνουν τη φωτογραφία και την αποστέλλουν μαζί με τα στοιχεία τους στη Διεύθυνση: Δημαρχείο Ιωαννίνων, Πλατεία Δημοκρατίας 5, Ιωάννινα, με την ένδειξη «Διαγωνισμός Φωτογραφίας». Στο "τυπώνουν την φωτογραφία" έχασε όλο το ενδιαφέρον. Ο Δήμος όπως φαίνεται δεν γνωρίζει να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το διαδίκτυο....
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back