Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Φτάσε όπου είναι ο Καζαντζάκης

Εικόνα του άρθρου Φτάσε όπου είναι ο Καζαντζάκης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2018, 16:06
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την παράσταση «Φτάσε όπου δεν μπορείς» παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στη νεανική του σκηνή, μια συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ που τα «ενώνει» η Εγνατία οδός. Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι της Ελένης Δημοπούλου και την Τρίτη το μεσημέρι, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΙ Αλέκα Βακαλοπούλου καθώς και οι Θανάσης Ρέστας έκαναν μια πρώτη επίσημη παρουσίαση.

Σύμφωνα με το θέατρο πρόκειται για «μια εξαιρετική ευκαιρία να έρθουν οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Ηπείρου, αλλά και οι θεατές, σε επαφή με το έργο του μεγάλου λογοτέχνη Νίκου Καζαντζάκη». Βασικός άξονας της παράστασης είναι η αναζήτηση σχέσεων ανάμεσα στη ζωή και το έργο του αλλά και η αέναη αναζήτηση της ελευθερίας.

Το 2017 συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη και το υπουργείο Πολιτισμού κήρυξε και επίσημα τη χρονιά ως «Έτος Νίκου Καζαντζάκη».

Στόχος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων είναι να λειτουργήσει η παράσταση ως έναυσμα στους νέους για τη «μύηση» στο έργο του μεγάλου έλληνα λογοτέχνη.

Info

Συντελεστές:    

Σύλληψη – Δραματουργία - Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χατζηβασιλείου.

Σκηνικά - Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Αντωνίου.

Φωτογραφίες: Σάκης Αναστασόπουλος.

Παίζουν: Σοφία Αντωνίου, Ηλίας Παπαδόπουλος, Θανάσης Ρέστας.

Αυτή την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου θα δοθούν δυο παραστάσεις για το κοινό, με ώρα έναρξης στις 8.00 μ.μ. Για όλο τον μήνα Φεβρουάριο, οι παραστάσεις για το κοινό θα είναι κάθε Τετάρτη στις 8.00 μ.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής για σχολεία – κρατήσεις, στο τηλ. 2651025670 και προπώληση εισιτηρίων στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ (Αρχοντικό Πυρσινέλλα – Παπάζογλου 5).



Το Σάββατο ο «Ερωτόκριτος»

Παράλληλα, το Μουσικό Σχήμα «Άτροπον», με επτά μουσικούς, δυο ηθοποιούς και ένα σκηνογράφο, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, παρουσιάζει τη μουσικο-θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου,


Info

Σκηνοθεσία, διασκευή κειμένου: Ευσταθία Γρέντζελου. Πρωτότυπη μουσική, διασκευές: Γιώργος Αθανασόπουλος. Σκηνικά: Βασίλης Ραμμόπουλος. Φωτισμοί: Κώστας Σύρρος

Παίζουν οι: Πάνος Νάκος, Πηνελόπη Σέρβου. Το μουσικό σχήμα «Άτροπον» αποτελούν οι: Ευσταθία Γρέντζελου: φωνή - Γιώργος Αθανασόπουλος: λύρα, λαούτο, φωνή - Φιφή Αλεξοπούλου: τσέλο - Πάνος Κατσικλής: κανονάκι - Παναγιώτης Καραγεώργος: ούτι - Μάκης Φεγγούλης: κρουστά.

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 8.00 μ.μ. στο Θέατρο «Καμπέρειο». Είσοδος: 10 ευρώ. Κρατήσεις: 6985073363 και 2651025670.

Εισιτήρια στα βιβλιοπωλεία «Χαρτέξ» και «Αναγνώστης» και στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Αρχοντικό Πυρσινέλλα – Παπάζογλου 5).





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back