Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 27-07-2022, 19:01
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την ταινία «Frances Ha» σε σκηνοθεσία του Νάουμ Μπαουμπάχ (ΗΠΑ, 2012, διάρκεια: 86΄) προβάλλει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών τη Δευτέρα 1 Αυγούστου, στις  21:00, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής». Πρωταγωνιστούν: Γκρέτα Γκέργουιγκ, Μίκι Σάμερ, Άνταμ Ντράιβερ.

Η υπόθεση: Η Φράνσις ζει στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν έχει διαμέρισμα. Εργάζεται ως βοηθός σε μια ακαδημία χορού, αλλά δεν είναι χορεύτρια. Έχει μια καλή φίλη, τη Σόφι.

Η Φράνσις και η καλύτερή της φίλη, Σόφι, είναι όπως λένε «το ίδιο πρόσωπο αλλά με διαφορετικά μαλλιά». Συγκατοικούν, περνούν όλο τον καιρό τους μαζί, απολαμβάνουν η μία την παρέα της άλλης. Και οι δυο τους είναι μοντέρνες Νεοϋορκέζες, με μπερδεμένες σχέσεις και γερή δόση ειρωνείας απέναντι στον κόσμο. Μόνο που σύντομα η Σόφι θα βρει μια συγκάτοικο με ένα διαμέρισμα στον αγαπημένο της δρόμο, στην Τραϊμπέκα. Η Φράνσις θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σπίτι τους, την ίδια στιγμή που η θέση της στην ομάδα χορού, όπου βρίσκεται δοκιμαστικά, μοιάζει να κινδυνεύει. Αλλά η Φράνσις δεν το βάζει κάτω. Προσπαθεί να επιβιώσει στη Νέα Υόρκη χωρίς σταθερή δουλειά αλλά με πολλά όνειρα και μεγάλη αισιοδοξία.

Είσοδος ελεύθερη.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso