ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Frances Ha» στο θερινό σινεμά

Εικόνα του άρθρου «Frances Ha» στο θερινό σινεμά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2022, 22:01
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την ταινία «Frances Ha» σε σκηνοθεσία του Νάουμ Μπαουμπάχ (ΗΠΑ, 2012, διάρκεια: 86΄) προβάλλει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών τη Δευτέρα 1 Αυγούστου, στις  21:00, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής». Πρωταγωνιστούν: Γκρέτα Γκέργουιγκ, Μίκι Σάμερ, Άνταμ Ντράιβερ.

Η υπόθεση: Η Φράνσις ζει στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν έχει διαμέρισμα. Εργάζεται ως βοηθός σε μια ακαδημία χορού, αλλά δεν είναι χορεύτρια. Έχει μια καλή φίλη, τη Σόφι.

Η Φράνσις και η καλύτερή της φίλη, Σόφι, είναι όπως λένε «το ίδιο πρόσωπο αλλά με διαφορετικά μαλλιά». Συγκατοικούν, περνούν όλο τον καιρό τους μαζί, απολαμβάνουν η μία την παρέα της άλλης. Και οι δυο τους είναι μοντέρνες Νεοϋορκέζες, με μπερδεμένες σχέσεις και γερή δόση ειρωνείας απέναντι στον κόσμο. Μόνο που σύντομα η Σόφι θα βρει μια συγκάτοικο με ένα διαμέρισμα στον αγαπημένο της δρόμο, στην Τραϊμπέκα. Η Φράνσις θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σπίτι τους, την ίδια στιγμή που η θέση της στην ομάδα χορού, όπου βρίσκεται δοκιμαστικά, μοιάζει να κινδυνεύει. Αλλά η Φράνσις δεν το βάζει κάτω. Προσπαθεί να επιβιώσει στη Νέα Υόρκη χωρίς σταθερή δουλειά αλλά με πολλά όνειρα και μεγάλη αισιοδοξία.

Είσοδος ελεύθερη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back