ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φορείς απεξάρτησης: Μέτωπο ενάντια στην κυβερνητική ακαμψία

Εικόνα του άρθρου Φορείς απεξάρτησης: Μέτωπο ενάντια στην κυβερνητική ακαμψία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2023, 14:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε κρίσιμη καμπή μπαίνει η απεξάρτηση από ουσίες και έξεις στην Ελλάδα, καθώς ταο Υπουργείο Υγείας, με γνώμονα μια παρωχημένη αντίληψη, προσπαθεί να κάνει «οικονομία κλίμακας», καταργώντας ουσιαστικά φορείς και αντιλήψεις που εργάζονται στο χώρο

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί σε σύσκεψη για την οργάνωση πρωτοβουλιών ενάντια στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις, στις 20 Δεκεμβρίου, 18.30, στο κτίριο της οδού Γιοσέφ Ελιγιά.

«Το σχέδιο νόμου, με την συγχώνευση των ξεχωριστών προγραμμάτων (ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ, ΟΚΑΝΑ) σε ένα νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και την κατάργηση ουσιαστικά των Κέντρων Πρόληψης, όπως η ΣΧΕΔΙΑ, δίνει τελειωτικό χτύπα στις υπηρεσίες πρόληψης και τα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης. Στόχος είναι να ενισχυθεί ο επιχειρηματικός τομέας και η πολιτική της μείωσης της βλάβης» αναφέρει το ΕΚΙ.

Αντίστοιχη συνάντηση είχε γίνει προ ημερών στη «Σχεδία».

Κατά της κατάργησης των φορέων, έχουν πάρει θέση Δήμος Ιωαννιτών και Περιφέρεια Ηπείρου.

Προ ημερών, την κατάσταση περιέγραψαν ως «κλείσιμο» οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ και του συλλόγου γονέων, στο δημοτικό συμβούλιο.

Κατά την τελευταία του επίσκεψη πάντως, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν έδειξε να συμμερίζεται τις πολλές και σοβαρές επιφυλάξεις των φορέων, ούτε όμως και να γνωρίζει ακριβώς τι προβλέπει, αλλά και τι θα επιφέρει το νομοσχέδιο…


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back