ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Followgreen και στη Ζίτσα

Εικόνα του άρθρου Followgreen και στη Ζίτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2018, 18:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη δική του followgreen πλατφόρμα στο ίντερνετ (www.followgreen.gr/zitsa) στήνει ο Δήμος Ζίτσας.

«Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε κυρίως τους μικρούς μας δημότες, ώστε οι πολίτες του αύριο να είναι καλύτεροι από εμάς στη διαχείριση ζητημάτων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης, ενώπιων εκπαιδευτικών σε σχολεία του Δήμου.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο «Σχολικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης» συλλέγουν χαρτί, μπαταρίες και αλουμίνιο, στους ειδικούς κάδους που θα τοποθετηθούν εντός των σχολικών μονάδων συλλέγοντας πόντους. Οι πόντοι αναρτώνται στη σελίδα «Σχολεία εν δράσει» του www.folllowgreen.gr/zitsa/school όπου μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν να παρακολουθούν την πορεία τους. Ακόμη, γονείς, εκπαιδευτικοί, αλλά και κάθε άλλο μέλος της πλατφόρμας, μπορούν να δωρίζουν έως 150 πόντους μηνιαίως στις σχολικές μονάδες που επιθυμούν, για να στηρίξουν τον αγώνα των παιδιών.

«Στόχος μας είναι η όλη διαδικασία να αποτελέσει μία θετική βιωματική εμπειρία για τα παιδιά και να τα βοηθήσει να αναπτύξουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση», πρόσθεσε ο κ. Πλιάκος υπενθυμίζοντας πως σε αυτό το διαγωνισμό, «όλοι θα είναι νικητές».  

Στο τέλος του διαγωνισμού όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα επιβραβευτούν για τις προσπάθειες τους.  





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back