ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φοιτητική στέγη: Ένα πρόβλημα που επιμένει

Εικόνα του άρθρου Φοιτητική στέγη: Ένα πρόβλημα που επιμένει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2018, 23:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάθε χρόνο, το ίδιο πρόβλημα: Η έλλειψη φοιτητικής στέγης. Οι φοιτητικές εστίες που διαθέτει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων -860 στην πανεπιστημιούπολη και 400 στη Δομπόλη, από τις οποίες οι 260 προορίζονται για φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου- δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών, δεδομένου και του γεγονότος ότι ο αριθμός των φοιτητών αυξάνεται κάθε χρόνο. Την ίδια ώρα, τα ενοίκια σε διαμερίσματα της πόλης των Ιωαννίνων όλο και ανεβαίνουν.

Εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων έδωσαν σήμερα το απόγευμα το παρών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας την ουσιαστική παρέμβαση του Δήμου Ιωαννιτών. Συγκεκριμένα, ζήτησαν επίλυση του στεγαστικού προβλήματος, μείωση των δημοτικών τελών και μείωση του κόστους του νερού. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να επιδιώξει μια συνάντηση με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο στεγαστικό ζήτημα. Σημειωτέον δε, ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προχώρησε σήμερα σε ανοιχτή πρόσκληση για εκμίσθωση δωματίων σε ξενοδοχεία ή σε συγκροτήματα με ενοικιαζόμενα δωμάτια για τη στέγαση φοιτητών που έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις αλλά δεν εξασφάλισαν δωμάτιο στις φοιτητικές κατοικίες. Το ίδιο είχε κάνει και πέρσι, χωρίς όμως να εξασφαλιστούν τελικά οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους φοιτητές.

Κατά τα άλλα, η δημοτική αρχή Ιωαννίνων δεν αρνήθηκε να εξετάσει το ζήτημα της μείωσης των δημοτικών τελών και του κόστους του νερού για τα φοιτητικά διαμερίσματα, με τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα να επισημαίνει ότι «απαιτείται μια διαδικασία πιστοποίησης των φοιτητικών διαμερισμάτων».

Το δημοτικό συμβούλιο δεσμεύτηκε τέλος ότι θα επανέλθει με έκτακτη συνεδρίασή του, αν χρειαστεί, για να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προς ενίσχυση των φοιτητών που έχουν ανάγκη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back