πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΦοΔΣΑ-Περιφέρεια Ηπείρου: Οφείλουν να δώσουν απαντήσεις

Εικόνα του άρθρου ΦοΔΣΑ-Περιφέρεια Ηπείρου: Οφείλουν να δώσουν απαντήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2024, 10:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πρόστιμο 800.000 ευρώ, όπως ανέδειξε σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα epiruspost.

Ένα πρόστιμο που προέκυψε μετά από διαχειριστικό έλεγχο για τα πεπραγμένα του 2022 και που σχετίζεται με τη μη υποβολή στο Ελεγκτικό Συνέδριο της τροποποίησης της σύμβασης για την ταφή του υπολείμματος των απορριμμάτων στον ΧΥΤΥ Ελληνικού.

Το 2022 για τη διαχείριση του υπολείμματος υπήρχε προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΦοΔΣΑ και Περιφέρειας Ηπείρου. Μέχρι στιγμής, κανένας από τους δύο φορείς δεν έχει πάρει θέση για το πρόστιμο αυτό.

Η περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος Όλον» με επικεφαλής τον Στέφανο Ζούμπα με ερώτηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο καλεί την περιφερειακή αρχή να λογοδοτήσει.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Πρέντζας ασκεί σκληρή κριτική και στους δύο φορείς κάνοντας λόγο για «πανωπροίκια στον εργολάβο». Ο κ. Πρέντζας δίνει ιδιαίτερη έμφαση όχι μόνο στο πρόστιμο αλλά και στην αυξημένη τιμή ανά τόνο υπολείμματος κατά την είσοδό του στον ΧΥΤΥ.

Μοιράζει δε τις ευθύνες τόσο στην προηγούμενη διοίκηση του ΦοΔΣΑ όσο και στη σημερινή διοίκηση η οποία ζήτησε από την Περιφέρεια Ηπείρου την εκχώρηση της σύμβασης «για να ελαφρύνει την Περιφέρεια Ηπείρου»…

Τόσο ο ΦοΔΣΑ, ο οποίος έχει κινήσει διαδικασία ένστασης κατά της επιβολής του προστίμου από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, όσο και η Περιφέρεια Ηπείρου, θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις για την όλη υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back