ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θ. Μπέγκας: Και η Τ. Καλογιάννη στον ΦοΔΣΑ

Εικόνα του άρθρου Θ. Μπέγκας: Και η Τ. Καλογιάννη στον ΦοΔΣΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/01/2024, 21:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου ετοιμάζεται για την εκλογή του νέου του διοικητικού συμβουλίου. Τα Δημοτικά Συμβούλια, αυτή την περίοδο, εκλέγουν τους εκπροσώπους τους.

Το ίδιο έκανε σήμερα και το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, το οποίο στέλνει στον ΦοΔΣΑ τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, την Τατιάνα Καλογιάννη, επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023», τον αντιδήμαρχο Μάκη Χρυσοστόμου και τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Γιώργο Αρλέτο.

Η πλειοψηφία είχε δικαίωμα να καλύψει τρεις θέσεις. Ο κ. Μπέγκας επέλεξε μία από τις τρεις θέσεις να καλυφθεί από την κα Καλογιάννη. Eκ μέρους της αντιπολίτευσης, προτάθηκε ο κ. Αρλέτος.

Η επιλογή της κας Καλογιάννη έχει ενδιαφέρον. Καταρχάς κάποτε ως αντιπεριφερειάρχης είχε ασχοληθεί εντατικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων –η ίδια, στην τοποθέτησή της, παρέπεμψε στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης, η οποία έγινε επί θητείας της στην Περιφέρεια Ηπείρου. Η κα Καλογιάννη αποτελεί επίσης «κόκκινο πανί» για τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Ο κ. Μπέγκας, στην τοποθέτησή του, επικαλέστηκε την τεχνογνωσία που έχει η κα Καλογιάννη επί της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

Κατά τη διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της μείζονα αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαγεωργίου αμφισβήτησε ότι νόμιμη η διαδικασία, με το σκεπτικό ότι η πλειοψηφία δεν μπορεί να προτείνει δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back