Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Το φιτίλι άναψε στη Μέση Ανατολή

Εικόνα του άρθρου Το φιτίλι άναψε στη Μέση Ανατολή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2017, 21:18
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά Παλαιστινίων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν διαδηλωτή σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Δεκάδες άλλοι Παλαιστίνιοι αναφέρθηκαν ως τραυματίες στις συνοριακές συγκρούσεις, τις οποίες ο Ισραηλινός στρατός χαρακτήρισε ως ταραχές.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι 56 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, τρεις εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποίησε πραγματικά πυρά εναντίον διαδηλωτών στα σύνορα της Γάζας, επισημαίνοντας πως εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών στην άλλη πλευρά των συνόρων. «Στη διάρκεια των ταραχών στρατιώτες πυροβόλησαν επιλεκτικά εναντίον δύο από τους κύριους υποκινητές και τα πλήγματα επιβεβαιώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

Στο Ιράν, θρησκευτικοί ηγέτες καλούν τους μουσουλμάνους να ξεσηκωθούν στο πλευρό των Παλαιστινίων. 

Επίσης διαδηλώσεις κατά της απόφασης των ΗΠΑ έγιναν και σε πόλεις της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, της Τουρκίας, του Λιβάνου, του Ιράκ και του Ιράν, όπου θρησκευτικοί ηγέτες καλούν τους μουσουλμάνους να ξεσηκωθούν στο πλευρό των Παλαιστινίων.



Η Χαμάς στη Γάζα παρότρυνε τους οπαδούς της να ξεκινήσουν μια τρίτη ιντιφάντα εναντίον του Ισραήλ. Μέλη ένοπλων οργανώσεων, ορισμένα εκ των οποίων προέρχονταν από την οργάνωση Φατάχ του μετριοπαθούς Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, εμφανίστηκαν με μάσκες σε συνέντευξη Τύπου, στη Γάζα, καλώντας σε επιστροφή στην ένοπλη δράση εναντίον της ισραηλινής κατοχής στη Δυτική Όχθη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back