Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Φήμες επί φημών για «άρση μέτρων»

Εικόνα του άρθρου Φήμες επί φημών για «άρση μέτρων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2021, 09:47
ΕΛΛΑΔΑ

Οι κυβερνητικοί κύκλοι διαρρέουν συνεχώς πληροφορίες για επικείμενη «χαλάρωση μέτρων», μόλις μερικές μέρες μετά την επιβολή τους.

Έτσι, διακινούνται οι φήμες περί ανοίγματος των κομμωτηρίων από Δευτέρα ή και επαναφορά του… εποχούμενου «6» και της μετάβασης από Δήμο σε Δήμο. 

Ακόμα, υπάρχει μια γενικότερη αρθρογραφία για άρση των περιορισμών και τη γενίκευση των ελέγχων με τεστ, rapid και μοριακά. Σημειωτέον ότι τα γενικά και μαζικά τεστ ήταν εξ αρχής μια πρόταση, ειδικά από τους υγειονομικούς, η οποία ωστόσο δεν εισακούστηκε, καθώς η κυβέρνηση επέλεξε τα αλληλοδιαδεχούμενα lockdowns.

Έτσι και αλλιώς, ενημερώσεις και εξελίξεις δεν αναμένονται πριν την Παρασκευή, οπότε και θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία ωστόσο έχει περάσει στο παρασκήνιο των αποφάσεων.

Η κυβέρνηση πιέζεται, αφενός από την αποτυχία ελέγχου της πανδημίας με τους συνεχείς περιορισμούς και την, στην πράξη, μη ενίσχυση του ΕΣΥ, αφετέρου με τις οικονομικές επιπτώσεις οι οποίες διογκώνονται. Η εκφραζόμενη ανοιχτά πλέον λαϊκή δυσαρέσκεια προβληματίζει περισσότερο την κυβέρνηση, η οποία έχει δείξει επανειλημμένα ότι ενδιαφέρεται κυρίως για το επικοινωνιακό κομμάτι και λιγότερο για την ουσία της διαχείρισης.


 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back