Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 21-11-2022, 15:03
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δράσεις, για μικρούς και μεγάλους, διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Αρτέον Εκδοτική, τις Μονάδες Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, το Εργαστήριο Οικολογίας ΒΕΤ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Οι δράσεις γίνονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Δέντρων της εικαστικής έκθεσης που φιλοξενείται στο Μουσείο έως και τις 12 Δεκεμβρίου.

 Ειδικότερα:

-Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου (στις 12:00) θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες «Τα μανιτάρια, ο θησαυρός του δάσους» από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Θανάση Ντίνο και «Δασικά πουλιά στην περιοχή της Ηπείρου» από τον πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων και βιολόγο Νίκο Μπούκα, Βιολόγο. Θα προλογίσει ο John Halley, καθηγητής Οικολογίας του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τον συντονισμό θα έχει ο δασολόγος-ορνιθολόγος Ρήγας Τσιακίρης,

-Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου (στις 12:00), παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, θα λάβουν μέρος σε ένα εκπαιδευτικό εργαστήρι, αξιοποιώντας υλικά που μπορούν να βρουν στη φύση, με την καθοδήγηση του προσωπικού της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, ενώ θα έχει προηγηθεί παρουσίαση σχετικά με τη βλάστηση του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

-Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου (στις 12:00), η Ομάδα Τέχνης «Αφηγηματικός Νους» θα παρουσιάσει σε παιδιά, ηλικίας 6 έως 10 ετών, το λαϊκό παραμύθι «Ο Δέντρος» από την προφορική παράδοση της Ηπείρου και τη διαδραστική αφήγηση «Η Κατάρα του Πεύκου», η οποία βασίζεται στο ομότιτλο ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, στο Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-17:00)

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso