ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους για το προσφυγικό

Εικόνα του άρθρου Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους για το προσφυγικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2017, 18:34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και Ντοκιμαντέρ για το Προσφυγικό με τίτλο «Εκεί που τελειώνει η θάλασσα…» διοργανώνει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στα Γιάννενα, στις 10 Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος «PRESS: Πρωτοβουλία παροχής εκπαίδευσης και υποστήριξης στους πρόσφυγες» ( http://www.press-eap.net).

Η προβολή των ταινιών θα γίνει την Τετάρτη 10 Μαΐου, στις 19:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Ύπατης  Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, της Διεθνούς Αμνηστίας και  των Γιατρών του Κόσμου που παραχώρησαν διάφορα ντοκιμαντέρ και ταινίες  μικρού μήκους, καθώς και εκπαιδευτικό και ενημερωτικό έντυπο υλικό. 

Μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν, θα είναι και το ντοκιμαντέρ της Δάφνης Ματζιαράκη «4.1 Miles» που ήταν υποψήφιο στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στα Όσκαρ 2017.

Οι συνολικά 12 ταινίες είναι: «Chainreaction#refugees welcome» (1:10’’, Διεθνής Αμνηστία), «Global Trends Data 2015» (04:59’’, UNHCR), «Το χρέος» (16:37’’, 1ο ΕΠΑΛ και 1ο ΕΚ Άργους), «Το παιδί και το κύμα» (01:24’’, Γιατροί του Κόσμου), «Το ταξίδι» (11:44’’, Γιατροί του Κόσμου), «No passport» (35:10’’, Νίνα Γεωργιάδου), «Fortress Europe» (08:47’’, Kινηματογραφική Ομάδα του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Κω), «Solidarity refugees» (01:56’’, UNHCR), «4,1 μίλια» (21:20’’, Δάφνη Ματζιαράκη), «Thank you for donating» (01:28’’, UNHCR).

Η εκδήλωση έχει ως στόχο να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την παρουσία των προσφύγων στην Ελλάδα και να αναδείξει, μέσω της τέχνης, πτυχές του κρίσιμου προσφυγικού ζητήματος. Πριν την έναρξη της προβολής των ταινιών, θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία PRESS του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου από τον υπεύθυνο του Παραρτήματος Ιωαννίνων Δημήτρης Κοντογεώργης, ενώ αμέσως μετά ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Στάθης Παπασταθόπουλος θα κάνει ομιλία με τίτλο: «Προσφυγικό πρόβλημα και αναπαράσταση: ένα πεδίο μάχης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back